ATP
Rune και Medvedev για την κούπα στη Ρώμη

 
Rune και Medvedev για την κούπα στη Ρώμη
© Internazionali BNL d' Italia / Giampiero Sposito
tn team Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 - 9:48

O Holger Rune και ο Daniil Medvedev ήταν οι δυο καλύτεροι παίκτες στο τουρνουά της Ρώμης και θα μονομαχήσουν το σημερινό απόγευμα για τον σημαντικότερο τίτλο τους στο χώμα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό.


Ο τελικός του Internazionali BNL d' Italia θα γίνει την Κυριακή, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Πάντα καιρού επιτρέποντος, καθώς ήταν δυο εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες για τους διοργανωτές, με τη βροχή να προκαλεί προβλήματα σχεδόν για 10 συνεχόμενες ημέρες! Ούτε για σήμερα η πρόγνωση είναι ιδανική, επομένως δεν αποκλείεται να έχουμε διακοπή ή καθυστερημένη έναρξη και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η 2η φορά που θα συναντηθούν Rune και Medvedev, με τον Δανό να είχε κερδίσει την πρώτη τους αναμέτρηση, που ήταν πριν από μερικές εβδομάδες για την προημιτελική φάση του Monte-Carlo Masters. Ένα ακόμα χωμάτινο Masters της φετινής σεζόν στο οποίο ο Rune είχε παίξει στον τελικό, αλλά δεν κατάφερε σε εκείνη την περίπτωση να κερδίσει τον τίτλο.

Ο 20χρονος Rune θα αγωνιστεί για 3η φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης, μετά τη νίκη του τον Νοέμβριο του 2022 στο Παρίσι και την ήττα του όπως είπαμε στο Monte-Carlo τον περασμένο Απρίλιο.

Συνολικά, θα είναι ο 8ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (4-3), 2ο στη φετινή χρονιά μετά το 250άρι του Μονάχου τον προηγούμενο μήνα.

Ο Medvedev από την πλευρά του θα παίξει στον 9ο τελικό του σε Masters (5-3) και στον 33ο συνολικά στην καριέρα του (19-13), ωστόσο αυτός θα είναι ο 1ος τελικός του σε ένα χωμάτινο Masters και ο σημαντικότερος σ' αυτή την επιφάνεια.

Μόνο άλλη μια φορά είχε παίξει σε χωμάτινο τελικό ο Ρώσος, στη Βαρκελώνη το 2019, όταν έχασε στον τελικό από τον Dominic Thiem. Στην καταπληκτική του χρονιά, στην οποία μετράει ήδη 33 νίκες (33-5), θα είναι ο 6ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, μετά από το 500άρι του Ρότερνταμ, το 250άρι της Ντόχας, το 500άρι του Ντουμπάι και το 1000άρι του Μαϊάμι.

Ο τελικός αυτός θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην παγκόσμια κατάταξη, ενόψει και του Roland Garros. O Medvedev βρίσκεται στο Νο.3 και αν κερδίσει τον τίτλο θα ανεβεί στο Νο.2, ρίχνοντας τον Novak Djokovic στην 3η θέση. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν Carlos Alcaraz και Djokovic να συναντηθούν στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Rune από την πλευρά του έχει ήδη εξασφαλισμένη την άνοδό του στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα είναι νέο career high, ωστόσο αν φύγει νικητής από τη Ρώμη μπορεί να "πιάσει" τον Στέφανο Τσιτσιπά στους 4.775 βαθμούς! Δεν θα ανεβεί στο Νο.5, καθώς στην ισοβαθμία ευνοείται ο Στέφανος (έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς σε Grand Slams και Masters 1000 διοργανώσεις), θα είναι όμως όσο πιο κοντά γίνεται στο Top 5 και σε αρκετά κοντινή απόσταση και από τον Casper Ruud στο Νο.4, αφού θα υπολείπεται μόλις 135 βαθμών.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (21/05):

Centrale:
17:00 Holger Rune [7] v. Daniil Medvedev [3] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots