ATP
Medvedev: "Ακόμα δεν πιστεύω ότι κέρδισα - Στις πρώτες προπονήσεις στο χώμα σιχαινόμουν τη ζωή μου!"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 10:58

Όπως συνηθίζει, o Daniil Medvedev έδωσε πολλές ατάκες στην τελευταία του συντέντευξη Τύπου για φέτος στη Ρώμη, λέγοντας πως ακόμα αδυνατεί να πιστέψει πως κέρδισε Masters στο χώμα, ενώ αποκάλυψε πως στις πρώτες προπονήσεις που έκανε πριν το Monte-Carlo, δεν περνούσε καθόλου καλά.

"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα να κάνω κάτι τέτοιo. Τα Grand Slams σίγουρα έρχονται πρώτα, οπότε δεν το βάζω πάνω από το US Οpen, είναι όμως ένας ξεχωριστός τίτλος, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα, αλλά είναι αλήθεια πως έπαιξα πολύ καλό τένις όλη την εβδομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδό μου", είπε o Medvedev, μετά τον θρίαμβό του στη Ρώμη και τον πρώτο τίτλο που κέρδισε ποτέ στο χώμα.

Για τη... μετάλλαξή του στο χώμα: "Η κίνησή μου παλιότερα (στο χώμα) δεν ήταν αρκετά καλή και τα χτυπήματά μου δεν ήταν βαθιά. Στην Αυστραλία είχα πολλές αμφιβολίες για το παιχνίδι μου, τώρα όμως νιώθω εκπληκτικά. Όσο για την κίνησή μου, δεν ξέρω αν είναι η προπόνηση που έκανα ή τα καινούργια παπούτσια, νιώθω πολύ καλύτερα πάντως μ' αυτά τα παπούτσια. Κατάφερα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου, να κινούμαι καλά και να βγάζω βαθιά χτυπήματα. Ακούγεται εύκολο, αλλά αυτός ο συνδυασμός είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στο τένις. Το να παίζεις με βαθιά μπάλα και να μην αστοχείς. Αυτό έκανα αυτή την εβδομάδα και γι' αυτό κέρδισα."

Σχετικά με το Roland Garros και την πιθανότητα να έχει μια πιο ευνοούμενη κλήρωση, εφόσον ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, ο Ρώσος σχολίασε: "Θα προσπαθήσω να βρω τις λύσεις. Αν ήμουν στο Νο.3 θα είχα έναν από τους Alcaraz και Djokovic στο ταμπλό μου, οπότε σίγουρα είναι καλύτερα να είσαι στο Νο.2. Δεν μπορώ να παίξω με τον Carlos πριν τον τελικό, ενώ έχω μια πιθανότητα 50-50 να είμαι με τον Novak. Δεν έχω περάσει ποτέ τα προημιτελικά στο Roland Garros ωστόσο, οπότε το ζητούμενο είναι να παίξω καλά και να προσπαθήσω να πετύχω νίκες. Όταν είδα το ταμπλό της Ρώμης, σκέφτηκα πως ήταν ένα από τα δυσκολότερα της ζωής μου. Οπότε η κλήρωση σίγουρα μετράει, αλλά το σημαντικότερο είναι να παίζεις καλά."

Τέλος, ο Medvedev μίλησε για τη σημαντικότητα της εμπειρία που πλέον διαθέτει, καθώς και για τις πρώτες μέρες του στη φετινή χωμάτινη σεζόν, όταν δεν ήθελε με τίποτα να παίζει σ' αυτή την επιφάνεια: "Κάθε φορά που παίζεις σε έναν τελικό, μαζεύεις εμπειρία για την επόμενη φορά. Όταν έπαιξα στον πρώτο μου τελικό κόντρα στον Rafa, με είχε διαλύσει. Ξεκίνησα άσχημα και χειροτέρευα. Με την εμπειρία κατάφερα να βελτιωθώ. Γενικά, μετά το Μαϊάμι νιώθω αυτοπεποίθηση. Τις πρώτες μέρες που προπονήθηκα στο χώμα σιχαινόμουν τη ζωή μου, ήμουν πολύ κακοδιάθετος και δεν ήθελα να το ξανακάνω αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots