ATP
Rune: "Στα φαβορί στο RG o Medvedev"

 
Rune: "Στα φαβορί στο RG o Medvedev"
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 12:12

Στη συνέντευξή του μετά από τον χαμένο τελικό στη Ρώμη από τον Daniil Medvedev, o Holger Rune είπε πως σίγουρα ο Medvedev είναι υποψήφιος για τον τίτλο και στο Roland Garros, ενώ μίλησε ακόμα για τις υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες που έβαλε στον εαυτό του και τον επηρέασαν αρνητικά.

"Ήμουν νευρικός όταν βγήκα στο court. Χθες έκανα έναν εκπληκτικό αγώνα (σ.σ. το Σάββατο) και νομίζω πως έβαλα περισσότερες προσδοκίες απ' όσες έπρεπε στον εαυτό μου. Εκείνος έπαιξε πολύ καλά, ήταν πολύ δυνατός από την πίσω μεριά του γηπέδου και οι συνθήκες σήμερα ήταν αρκετά αργές, πιο αργές από τις άλλες μέρες. Του δίνω όμως τα εύσημα και είμαι χαρούμενος για εκείνον, κέρδισε τον 1ο τίτλο του στο χώμα. Πιστεύω πως θα έχει καλό μέλλον στο χώμα, είναι καλός παίκτης σε όλες τις επιφάνειες, του εύχομαι τα καλύτερα", είπε ο Rune αναφερόμενος στον Medvedev, μετά την ήττα του από τον Ρώσο στον τελικό της Ρώμης.

Ο 20χρονος δεν δίστασε ακόμα και να συγκαταλέξει τον Medvedev στα φαβορί για το Roland Garros: "Πιστεύω πως είναι, ναι. Ακόμα θεωρώ τον Novak κορυφαίο φαβορί, απ' όλους όσους συμμετέχουν είναι αυτός με τα περισσότερα Slams. Μετά βάζω τον Alcaraz, τον Medvedev και πολλούς άλλους. Θα είναι πιο ανοιχτό χωρίς τον Rafa."

Όσο για τις δικές του πιθανότητες στο Παρίσι, ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή δεν είμαι και τόσο καλά ψυχολογικά, όμως πρέπει να αναγνωρίσω ότι κάνω καλή χωμάτινη σεζόν. Σε 4 τουρνουά, έπαιξα σε 3 τελικούς. Δεν έχω παράπονο. Είμαι όμως πολύ νευρικός με το να κερδίζω τίτλους. Ελπίζω πως θα μάθω από τη σημερινή εμπειρία. Είχα πάντως τους αγώνες που χρειαζόμουν για να πάω όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται (στο Παρίσι), οπότε αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να τα πάω καλύτερα σ' αυτά τα μεγάλα ματς".

Ο Rune πάντως δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και στα μεγάλα ματς στη Ρώμη, αφού απέκλεισε σε συνεχόμενα παιχνίδια τους Novak Djokovic και Casper Ruud. Ωστόσο στον τελικό δεν απέδωσε όπως θα ήθελε, κάτι που του είχε συμβεί και τον προηγούμενο μήνα, σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό, στο Monte-Carlo, όπου ηττήθηκε από τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots