ATP
1ος τίτλος σε 500άρι για τον Bublik (vids)

 
1ος τίτλος σε 500άρι για τον Bublik (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 - 16:56

O Alexander Bublik νίκησε και τον Andrey Rublev, για να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο 500άρι του Χάλε.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η φανταστική εβδομάδα του Alexander Bublik στο Χάλε της Γερμανίας, με τον 23χρονο Καζάκο να επικρατεί του Andrey Rublev με 6-3, 3-6, 6-3 και να κατακτά το τρόπαιο στο Terra Wortmann Open.

Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος καριέρας για τον Bublik, που ήρθε στον πρώτο του τελικό σε ένα 500άρι. Γενικά δεν έχει καλό ρεκόρ σε τελικούς ο Bublik, ο οποίος κέρδισε μόλις τον 2ο τελικό του σε 8 προσπάθειες (2-6) και αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του μετά από το Open Sud de France το 2022.

O Bublik ξεκίνησε ιδανικά το ματς και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, κάτι που ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει και στην κατάκτησή του, μετά από 9 games.

Ο Rublev ανέβηκε και ήταν καλύτερος στο 2ο σετ. Στο 4ο game έριξε την προειδοποιητική βολή στο 4ο game με ένα χαμένο break point και τελικά έφτασε στο πρώτο του break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2 και να πάρει το σετ με 6-3.

O Bublik ωστόσο έκανε νέο break στο ξεκίνημα του 3ου σετ και πέρασε μπροστά με 3-0. Στο 9ο game έσωσε ένα break point ο Καζάκος και υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς του, για να "κλειδώσει" τη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Μετά και την τρομερή του εβδομάδα στο Χάλε, ο Bublik αναμένεται να κερδίσει 21 θέσεις και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots