ATP
Μπήκε τελικό ο De Minaur (vid)

 
Μπήκε τελικό ο De Minaur (vid)
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 - 8:18

Ο Alex De Minaur χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Dominik Koepfer και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Los Cabos.

Ο De Minaur επικράτησε του Koepfer με 6-2, 6-7 (5), 6-1 έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά παιχνιδιού, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Los Cabos στο Μεξικό.

Ο 24χρονος Αυστραλός, Νο.19 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ και το κατέκτησε πολύ γρήγορα με 6-2. Ο Koepfer ωστόσο απάντησε με ένα παρόμοιο ξεκίνημα στο 2ο σετ, κάνοντας εκείνος το 4-0 αυτή τη φορά.

O De Minaur δούλεψε σκληρά για να επιστρέψει στο σετ, μειώνοντας αρχικά σε 4-2, σβήνοντας αργότερα set point στο 5-3 και ισοφαρίζοντας τελικά σε 5-5, όμως ακόμα κι έτσι δεν απέφυγε το 3ο σετ, αφού στο tie-break χαράμισε το προβάδισμα που είχε με 4-2 και το έχασε με 5-7.

Μάλιστα βρέθηκε πίσω και με break στο 3ο σετ, στο 0-1, αλλά μετά απ' αυτό κέρδισε 6 games στη σειρά και φρόντισε να πάρει τελικά τη νίκη, έστω και αν χρειάστηκε να μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο De Minaur θα παίξει αύριο στον 13ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του - 2ο στο 2023, έχοντας κερδίσει και τον άλλον τίτλο του στο Μεξικό, στο 500άρι του Ακαπούλκο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θα περιμένει έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Borna Coric, που αγωνίζονται αυτή την ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots