ATP
27ος τελικός καριέρας για τον Τσιτσιπά! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 - 9:36

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια εκκωφαντική νίκη εις βάρος του Borna Coric και πήρε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό του Los Cabos.

Στον 27ο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποίησε μια σαρωτική εμφάνιση και διέλυσε τον Borna Coric με 6-3, 6-2 σε 72 μόλις λεπτά.

Ήταν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση από τον Στέφανο, που δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας τους 26 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 13 στα δεύτερα.

Παράλληλα, ήταν συνεχώς απειλητικός στα σερβίς του Coric, ρίχνοντας την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 4ο game, όταν ο Κροάτης χρειάστηκε να σβήσει break point για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Τελικά το break ήρθε από τον Στέφανο στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2 και να κρατήσει εύκολα το σερβίς του στα δυο επόμενα games, φτάνοντας με ασφάλεια στο 6-3.

Ο Έλληνας παίκτης έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 9 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 2-0, για να κάνει και το double break στο 5ο game (4-1).

Ολοκλήρωσε το σετ με έναν χαμένο πόντο από τη γραμμή του σερβίς ο Στέφανος (16/17), ο οποίος έκλεισε το ματς με το 4ο love service game του, σε 1 ώρα και 12 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Coric, για να πάρει ξανά "κεφάλι" στο head-to-head τους, προσπερνώντας τον με 4-3 στις συνολικές νίκες.

Θα είναι ο 27ος τελικός καριέρας για τον Έλληνα πρωταθλητή (9-17), 3ος για αυτή τη σεζόν μετά το Australian Open και το Barcelona Open. Θα αναζητήσει τον 1ο τίτλο του στη χρονιά, αφού είχε χάσει αυτούς τους 2 τελικούς, καθώς και να τερματίσει το αρνητικό σερί 5 χαμένων τελικών που "τρέχει" τους 12 τελευταίους μήνες.

Σε 250άρι θα είναι ο 8ος τελικός για τον Στέφανο, που έχει κερδίσει σ' αυτή την κατηγορία τους 6 από τους 9 τίτλους του, έχοντας το πολύ καλό ρεκόρ των 6 νικών σε 7 αναμετρήσεις.

Στο Μεξικό θα είναι ο 3ος τελικός που θα παίξει γενικά στο tour, αφού έχει παίξει 2 τελικούς στο Ακαπούλκο. Το 2021 είχε παίξει στα μονά, χάνοντας από τον Alexander Zverev, ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε στον τελικό του διπλού, όπου κατέκτησε τον τίτλο μαζί με τον Feliciano Lopez.

Θυμίζουμε πως στο Los Cabos αγωνίζεται για 1η φορά και συνδύασε το ντεμπούτο του με πρόκριση στον τελικό, η οποία ισοδυναμεί και με την επιστροφή του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots