ATP
Απόλυτος κυρίαρχος ο Τσιτσιπάς στο Los Cabos! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mifel Tennis Open / Mextenis
tennisnews team Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 - 7:36

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Alex De Minaur (10-0) και συνδύασε το ντεμπούτο του στο Los Cabos με τίτλο! Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στη χρονιά και ο 10ος στην καριέρα του Έλληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την καλή εβδομάδα του στο Los Cabos με μια άνετη επικράτηση με 6-3, 6-4 επί του De Minaur, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι του Μεξικού.

Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του τουρνουά ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε μόνο ένα σετ στην πορεία του ως τον τίτλο, από τον Nicolas Jarry στα προημιτελικά, ενώ σε ημιτελικό και τελικό "εξουδετέρωσε" εύκολα τους Borna Coric και De Minaur αντίστοιχα, για να κατακτήσει εμφατικά το τρόπαιο.

Και στα δυο σετ του τελικού ο Τσιτσιπάς είχε κάνει νωρίς break και το έχασε, αφού στο 1ο σετ είχε προηγηθεί με 3-1 και ισοφαρίστηκε σε 3-3, ενώ στο 2ο ήταν πάνω με 2-0 και είδε το 3-1 να γίνεται 3-4.

Ωστόσο, ήταν αισθητά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε υπομονή και δεν επέτρεψε στον De Minaur να αλλάξει το momentum, πετυχαίνοντας νέα break στο 8ο game του 1ου σετ (5-3) και στο 9ο του 2ου (5-4), για να "κλειδώσει" τη νίκη στο σερβίς του, έπειτα από 86 λεπτά στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς επέκτεινε το εντυπωσιακό σερί που έχει απέναντι στον De Minaur, τον οποίο πλέον έχει κερδίσει 10 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το tour.

Έβαλε τέλος σε ένα σερί 5 χαμένων τελικών που "έτρεχε" από τον περσινό Αύγουστο ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος κέρδισε τον 1ο τίτλο του από τον Ιούνιο του 2022 και τον 10ο συνολικά στην καριέρα του (10-17 σε τελικούς).

Σε 250άρια τουρνουά έχει κερδίσει τους 7 από αυτούς (7-1), ενώ έχει ακόμα κερδίσει 2 τίτλους σε 1000άρια τουρνουά και μια φορά το ATP Finals. Σε hard court ήταν ο 5ος τίτλος του, ενώ έχει ακόμα 4 στο χώμα και έναν στο χορτάρι.

Μετά απ' αυτή την ιδανική επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει με την καλύτερη ψυχολογία στον Καναδά και το Τορόντο, όπου είναι το επόμενο μεγάλο ραντεβού, το πρώτο από τα δυο αμερικανικά Masters πριν από το US Open. Θυμίζουμε πως η κλήρωση είναι γνωστή και ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο έναν εκ των Christoper Eubanks και Gael Monfils.

Διαβάστε ακόμα:

O τελευταίος πόντος και οι πανηγυρισμοί του Τσιτσιπά (vid)

Τα highlights του αγώνα (vid)

Τσιτσιπάς: "Πάντα νιώθω ξεχωριστά στο Μεξικό" (vid)

Η απονομή και τα λόγια του Τσιτσιπά για τον πατέρα του (vid)

Τσιτσιπάς: "Στόχος μου να ξεπεράσω το Νο.2 της Paula!" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots