ATP
Μεγάλη νίκη για τον Monfils που θα βρεθεί στο δρόμο του Τσιτσιπά (vids)

 
Μεγάλη νίκη για τον Monfils που θα βρεθεί στο δρόμο του Τσιτσιπά (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 - 3:14

O Gael Monfils θύμισε κάτι απ' τα παλιά με την σημερινή του εμφάνιση στο Τορόντο, καθώς απέκλεισε το Νο.29 της παγκόσμιας κατάταξης, Christopher Eubanks, για να περάσει στον 2ο γύρο του National Bank Open, εκεί όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Monfils επιβλήθηκε του Eubanks με 7-6 (3), 6-7 (4), 6-1 σε 2,5 ώρες αγώνα και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του National Bank Open στο Τορόντο.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις για τον Monfils, που την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τους "16" του Citi Open στην Ουάσινγκτον, όπου "λύγισε" στα 3 σετ από τον φιναλίστ του τουρνουά, Tallon Griekspoor.

Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο τραυματισμών, ο 36χρονος Γάλλος, Νο.276 στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται και πάλι στο κορυφαίο επίπεδο, εκεί όπου ανήκει.

Στην αναμέτρησή του με τον Eubanks, που πρόσφατα έκανε τη μεγάλη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon, ο Monfils είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη από το 2ο σετ.

Πρώτα έκανε break και προηγήθηκε με 5-3, σέρβιρε δηλαδή για το ματς στο 9ο game. Δεν τα κατάφερε, αλλά μετά είχε διπλό match point, στο σερβίς του Αμερικανού στο 5-6, 15-40. Ούτε τότε μπόρεσε να κλείσει το ματς ο Γάλλος, με τον Eubanks να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί έκανε νέα ανατροπή, αφού από το 1-4 κέρδισε 6 πόντους στη σειρά και επιβλήθηκε με 7-4.

Ο Monfils παρέμεινε δυνατός πνευματικά μετά από την απώλεια του 2ου σετ και κυριάρχησε κατά κράτος στο 3ο σετ. Δεν επέτρεψε κανένα break point στον Αμερικανό, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του, για να επιβληθεί με 6-1. Στο μοναδικό game που κέρδισε ο Eubanks, χρειάστηκε να σώσει τριπλό break point στο 0-2, 0-40, για να μειώσει σε 1-2.

Στη συνέχεια ο "La Monf" πήρε 4 games στη σειρά και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 26 λεπτά.

Μετά και τη μεγάλη πρόκριση, ο Monfils θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην πρεμιέρα του Έλληνα τενίστα στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς προέρχεται από ένα σερί 4 νικών, αφού την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Los Cabos.

Θα είναι η 4η συνάντηση των Τσιτσιπά και Monfils στο tour, με τον Έλληνα τενίστα να έχει κερδίσει 2 φορές τον Γάλλο (2-1). Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν 4,5 χρόνια πριν, στα ημιτελικά του Ντουμπάι το 2019, με τον Στέφανο να παίρνει τη νίκη έπειτα από επικό ματς, με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots