ATP
Μπήκαν 16άδα Medvedev και Musetti (vid)

 
Μπήκαν 16άδα Medvedev και Musetti (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 - 23:02

Έκανε το καθήκον του απέναντι στον Matteo Arnaldi o Daniil Medvedev και μπήκε στους "16" καλύτερους του Τορόντο. Εκεί θα βρίσκεται και ο Lorenzo Musetti, που πέρασε πολύ δύσκολα απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, αλλά στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει.

Ο Medvedev βρήκε αντίσταση μόνο στο 2ο σετ απέναντι στον Arnaldi και φρόντισε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιταλού με 6-2, 7-5, για να συνδυάσει με νίκη την πρεμιέρα του στο Masters του Τορόντο.

Ο πρωταθλητής του 2021, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 8-1 νίκες στο Τορόντο, όπου έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Musetti, που είχε πολύ δυσκολότερο έργο σήμερα απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, αλλά κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 4-6, 7-5, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά μάχης.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε 3 νίκες τις προηγούμενες μέρες, δεν πήρε απλά το 1ο σετ, αλλά πίεζε τον Musetti και για τη νίκη στο 2ο. Έφτασε 5 φορές στο break point πριν από τον Ιταλό, που κατάφερε να βρει λύσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή και να μείνει στο σετ, για να κάνει τελικά εκείνος το break στο 12ο game και να το κερδίσει με 7-5.

Στο 3ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα games και έκτοτε πήγαιναν χέρι-χέρι ως το τέλος. Στο 10o game τελικά ήρθε το μεγάλο break του Ιταλού, με τον Κοκκινάκη να μην αντιδράει καλά υπό πίεση και να μην μπορεί να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά.

Στον 3ο γύρο του Τορόντο προκρίθηκε στο μεταξύ και ο Hubert Hurkacz, που επίσης είχε δύσκολο απόγευμα αλλά κέρδισε τον Miomir Kecmanovic με 5-7, 6-3, 6-0. Στον 3ο γύρο ο Πολωνός έχει πιθανό αντίπαλο τον Carlos Alcaraz, που θα κάνει αργότερα την πρεμιέρα του κόντρα στον Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots