ATP
1ος τελικός σε Masters για τον De Minaur (vid)

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 23:02

Στον 2ο συνεχόμενο τελικό μέσα σε 8 μέρες προκρίθηκε ο Alex De Minaur, που κέρδισε τον Alejandro Davidovich Fokina με 2-0 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

Μετά από ένα ακόμα μεγάλο ματς, ο Alex De Minaur επιβλήθηκε του Alejandro Davidovich Fokina με 6-1, 6-3 και αξιοποίησε στο έπακρο τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, για να προκριθεί στον τελικό του Masters του Τορόντο, με την πρώτη του παρουσία ever σε έναν Masters ημιτελικό.

Ο 24χρονος Αυστραλός, Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε μόνο ένα game στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ δεν επέτρεψε καμία φορά στον αντίπαλό του να κρατήσει το σερβίς του, κάνοντας 5 break! Θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα πιο επιβλητικό αποτέλεσμα αν δεν έχανε και το δικό του σερβίς 3 φορές, σε κάθε περίπτωση όμως είχε συνεχώς απόσταση ασφαλείας και έλεγχο ο De Minaur, που "κλείδωσε" τη νίκη του σε 77 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 8η νίκη στις 9 τελευταίες αναμετρήσεις για τον De Minaur, που μια εβδομάδα μετά τον τελικό του Los Cabos, όπου ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα παίξει σε ακόμα έναν τελικό, τον μεγαλύτερο της καριέρας του.

Μετά από 4 τελικούς σε 500άρια (1-3) και 9 σε 250άρια (6-3), θα είναι ο 1ος τελικός σε ένα 1000άρι για τον Αυστραλό, που θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της καριέρας του (7-6).

Ο τελευταίος του αντίπαλος θα προκύψει από τον 2ο ημιτελικό, μεταξύ του Tommy Paul και του Jannik Sinner.

Όποιο πάντως και αν είναι το αποτέλεσμα, ο De Minaur θα κάνει σίγουρα νέο career high την ερχόμενη Δευτέρα, αφού θα ανεβεί τουλάχιστον στο Νο.13 του κόσμου (προηγούμενο ρεκόρ το Νο.15). Αν δεν κερδίσει τον ημιτελικό ο Paul, o De Minaur θα εξασφαλίσει από απόψε άνοδο στο Νο.12, ενώ με τίτλο στο Τορόντο θα φτάσει στο Νο.11.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots