ATP
Ο Monfils κέρδισε Norrie και τραυματισμό! (vid)

 
Ο Monfils κέρδισε Norrie και τραυματισμό! (vid)
© Western & Southern Open
tn team Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 9:02

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Gael Monfils, που βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγη ώρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Cincinnati Masters.

Ο Monfils συνεχίζει να πετυχαίνει μεγάλες νίκες και να παίζει σπουδαίο τένις, μετά το Τορόντο και στο Σινσινάτι!

Μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά μιας πολύ δύσκολης πρεμιέρας, ο 36χρονος Γάλλος επικράτησε του Cameron Norrie, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη, με 3-6, 6-4, 6-3.

Αυτή ήταν 6η νίκη σε 8 αναμετρήσεις στα αμερικάνικα τουρνουά αυτές τις εβδομάδες για τον Monfils, που στην Ουάσινγκτον είχε νικήσει το Νο.25 του κόσμου, Alexander Bublik, ενώ στο Τορόντο είχε κερδίσει τους Christopher Eubanks και Στέφανο Τσιτσιπά, πριν ηττηθεί από τον πρωταθλητή του τουρνουά, Jannik Sinner, στα 3 σετ.

Ο τρόπος που έφτασε στη νίκη επί του Norrie ήταν κινηματογραφικός, αφού νωρίς στο παιχνίδι ο Monfils φάνηκε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και φόβους για κάποιον νέο τραυματισμό. Κάλεσε μέχρι και τον γιατρό στο γήπεδο ο Γάλλος, που ευτυχώς όχι μόνο ήταν σε θέση να συνεχίσει το ματς, αλλά όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να πατάει όλο και καλύτερα.

Για το 1ο σετ ήταν αργά, αφού είχε υποστεί το break και τελικά το έχασε με 6-3. Αν και έχασε προβάδισμα με break αργότερα, τελικά έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ και εκεί συνέχισε να παίζει μεγάλο τένις, ώσπου τελικά κέρδισε τον Βρετανό.

Στον 2ο γύρο του Masters του Σινσινάτι ο Monfils θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Alex De Minaur, που κέρδισε αργότερα τον JJ Wolf με 6-0, 3-6, 6-1. Ο Αυστραλός έχει παίξει σε 2 συνεχόμενους τελικούς, στο Los Cabos και στο Τορόντο, μετρώντας 10 νίκες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots