ATP
Survivor Alcaraz, πέρασε τελικό και μένει στην κορυφή! (vids)

 
Survivor Alcaraz, πέρασε τελικό και μένει στην κορυφή! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 2:33

Για 2ο συνεχόμενο ματς επέστρεψε από σετ πίσω, για 6ο συνεχόμενο έπαιξε 3 σετ, ενώ έσωσε και ένα match point σήμερα ο Carlos Alcaraz, ο οποίος όμως βρήκε τρόπο να πάρει άλλη μια νίκη απέναντι στον Hubert Hurkacz και να μπει στον τελικό του Σινσινάτι, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή του στο Νο.1 του κόσμου.

Για μια ακόμα φορά ο Carlos Alcaraz δεν ήταν στα καλύτερά του και αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά για μια ακόμα αποχώρησε από το γήπεδο νικητής!

Ο 20χρονος Ισπανός επικράτησε του Hubert Hurkacz με 2-6, 7-6 (4), 6-3 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Cincinnati Masters, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Alexander Zverev.

Ακόμα και αν χάσει τον αυριανό τελικό και ακόμα και αν ο Djokovic αναδειχθεί πρωταθλητής, ο Alcaraz θα μπει στο US Open ως Νο.1 του ταμπλό, αφού με τη σημερινή του νίκη εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 του κόσμου για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Φυσικά στο US Open θα έχει πολύ δυσκολότερο έργο σχετικά με τη μάχη του Νο.1, αφού εκεί θα έχει 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί και ο Djokovic κανέναν!

Η αποστολή του Alcaraz απέναντι στον φορμαρισμένο Hurkacz, που και τις δυο εβδομάδες έως τώρα στα αμερικάνικα τουρνουά ήταν πολύ καλός, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ο Πολωνός "βρήκε" 2 break στο 1ο σετ και το κέρδισε εμφατικά με 6-2.

Ο Alcaraz δυσκολεύτηκε πολύ να βρει λύσεις στο σερβίς του Hurkacz και τελικά το έκανε όταν τα πράγματα έγιναν πολύ σοβαρά και κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό. Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος ήρθε για τον Ισπανό στο 10ο game του 2ου σετ, όπου αντιμετώπισε match point στο σερβίς του, αλλά το έσβησε και ισοφάρισε σε 5-5.

Αργότερα, κι ενώ δεν μπόρεσε να "σπάσει" ούτε στο 2ο σετ τον Πολωνό, βρέθηκε πίσω με 1-4 στο tie-break. Εκεί ο Hurkacz δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση και να βρει καλά πρώτα σερβίς, όπως έκανε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Alcaraz να παίζει τολμηρό τένις, να κάνει για 1η φορά τον Πολωνό να φαίνεται ευάλωτος στο σερβίς του και τελικά να κερδίζει 6 πόντους στη σειρά, για να φέρει στο μέρος του το tie-break με 7-4.

Όπως ήταν φυσικό, το tie-break καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Ο Alcaraz απέκτησε το ψυχολογικό αβαντάζ στο 3ο σετ, έκανε το μοναδικό break στο 4ο game (3-1) και συνέχισε να κρατάει εύκολα το σερβίς του -όπως έκανε και στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου σετ- για να φτάσει στην ολική ανατροπή και στη νίκη, μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η νίκη του Alcaraz επί του Hurkacz στο τελευταίο 10ήμερο και η 3η συνολικά, σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο πρωταθλητής του Wimbledon έπαιξε για 6ο διαδοχικό παιχνίδι 3ο σετ, έχοντας παίξει 12 σετ μέχρι τώρα σε 4 αγώνες στο Σινσινάτι.

Δυο απ' αυτά τα παιχνίδια μάλιστα είχαν ξεπεράσει και τις 3 ώρες σε διάρκεια, με αποτέλεσμα ο Alcaraz να μπει στον αυριανό τελικό έχοντας στην πλάτη του συνολικά 10 ώρες και 42 λεπτά αγώνων! Είναι παραπάνω από τον διπλάσιο χρόνο και από του Djokovic και από του Zverev.

Ο τελικός πάντως είναι γεγονός και θα είναι ο 16ος στην καριέρα του Ισπανού (12-3), 8ος στην καταπληκτική σεζόν του, στην οποία θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του (6-1). Σε Masters θα είναι ο 5ος τελικός του, έχοντας κερδίσει και τους 4 προηγούμενους!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots