ATP
Εντυπωσιακός Alcaraz - 60 νίκες στη χρονιά! (vids)

 
Εντυπωσιακός Alcaraz - 60 νίκες στη χρονιά! (vids)
tn team Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 - 12:38

O Carlos Alcaraz απώλεσε μόλις 4 games από τον Lorenzo Musetti και συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο Πεκίνο, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στο 2023 που φτάνει τις 60 νίκες.

Ο Alcaraz χρειάστηκε μόλις 81 λεπτά για να κερδίσει τον Musetti με 6-2, 6-2 και το ντέρμπι έμεινε "στα χαρτιά", αφού ο 20χρονος Ισπανός ήταν πολύ καλύτερος στο τερέν από τον Ιταλό.

Έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Musetti, από 2 σε κάθε σετ, κερδίζοντας τους 13 από τους 20 πόντους στα δεύτερα σερβίς του. Αυτή ήταν η 60ή νίκη του στη χρονιά, σε 67 μόλις αναμετρήσεις (60-7)!

Ο Ισπανός, ο οποίος είναι στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.2 του κόσμου, έχει αυτές τις εβδομάδες μια ευκαιρία να διεκδικήσει την επιστροφή του στο Νο.1 του Race, αφού ο Novak Djokovic δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Πεκίνο, ούτε στο Masters της Σαγκάης την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό είναι το πρώτο asian swing στην καριέρα του Alcaraz, που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του China Open τον Casper Ruud.

Ο 24χρονος Νορβηγός δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε τη νίκη επί του Tomas Martin Etcheverry με 1-6, 7-5, 7-6 (7), έπειτα από 2 ώρες και 57 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 3ο σετ ο Ruud χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-4, ενώ ήταν πίσω και με 0-4 στο tie-break, το οποίο κατάφερε τελικά να ανατρέψει και αξιοποιώντας το 3ο του match point να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots