ATP
Πρωταθλητής και στην Αστάνα ο Mannarino (vids)

 
Πρωταθλητής και στην Αστάνα ο Mannarino (vids)
© Andrey Udartsev / KTF.kz
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 15:05

O Adrian Mannarino κατέκτησε τον 2ο τίτλο του για φέτος, καθώς μετά το Νιούπορτ αναδείχθηκε πρωταθλητής και στην Αστάνα.

Στον τελικό του Astana Open, o Mannarino επικράτησε του Sebastian Korda με 4-6, 6-3, 6-2 και έγινε ο 1ος Γάλλος τενίστας από το 2020, που κερδίζει τουλάχιστον 2 τίτλους σε μια σεζόν.

Ο Mannarino, ο οποίος είχε χάσει τους 9 από τους 10 πρώτους τελικούς που έπαιξε στην καριέρα του, αλλά κέρδισε τους 2 τελευταίους και τους 3 από τους 4 τελευταίους, βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 4-10 και έφτασε τους 4 τίτλους καριέρας.

Στον σημερινό τελικό βρέθηκε πίσω με σετ και με break, στο 4-6, 1-3. Κατάφερε να κερδίσει τα 5 επόμενα games, καθώς και τα 11 από τα 13 τελευταία της αναμέτρησης, για να "γυρίσει" το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Mannarino αναμένεται να κερδίσει 11 θέσεις μετά από τον τίτλο στην Αστάνα και να ανεβεί στο Νο.23 του κόσμου, μια θέση χαμηλότερα από το career high του.

Ο Korda, ο οποίος έχει ρεκόρ 1-5 σε τελικούς, θα κερδίσει 2 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.26, επίσης μια θέση χαμηλότερα από το προσωπικό του ρεκόρ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots