ATP
Πίσω στις νίκες ο Alcaraz (vid)

 
Πίσω στις νίκες ο Alcaraz (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 - 15:33

Δεν άργησε να επιστρέψει στις νίκες ο Carlos Alcaraz, που μπήκε με το δεξί στο Masters της Σαγκάης.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στο ταμπλό του Shanghai Masters, επιβλήθηκε του Gregoire Barrere με 6-2, 7-5 στην πρεμιέρα του και στο ντεμπούτο του στο μεγαλύτερο τουρνουά της Ασίας.

Έσωσε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε ο Alcaraz, ο οποίος είχε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ. Πιο περίπλοκα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, όπου έκανε πρώτος το break για το 4-3, αλλά ο Barrere κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Τελικά, ο Ισπανός ανέκτησε το πάνω χέρι κάνοντας νέο break για το 6-5 και έκλεισε επιτυχώς το ματς στο σερβίς του στο επόμενο game, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα, κάτω από την κλειστή οροφή του Stadium Court της βροχερής σήμερα Σαγκάης.

Ο Alcaraz έπαιξε σήμερα τον 70ό αγώνα του στη χρονιά και ηγείται στις νίκες για φέτος στο tour, με 62 (62-8). Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα o Daniil Medvedev έγινε ο 2ος παίκτης που έφτασε τις 60 νίκες για το 2023 (60-13).

Στον 3ο γύρο του Shanghai Masters, o Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Daniel Evans και Mikhail Kukushkin. Eίναι ένα από τα πολλά ματς που μεταφέρθηκαν στο αυριανό πρόγραμμα, αφού δεν μπόρεσε να γίνει σήμερα εξαιτίας της βροχής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots