ATP
Federer: "Θέλω να μείνω σε φόρμα και να δώσω αγώνες επίδειξης"

 
Federer: "Θέλω να μείνω σε φόρμα και να δώσω αγώνες επίδειξης"
© Rolex Shanghai Masters
tn team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 2:02

Μπορεί να μην υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στο tour, όπως κατηγορηματικά έχει πει, όμως ο Roger Federer θέλει να διατηρήσει το σώμα του σε καλή κατάσταση και αποκάλυψε ότι είναι στις προθέσεις του για το μέλλον να κάνει νέες περιοδείες για να παίξει σε αγώνες επίδειξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΡ, κατά την παρουσία του στο ATP Tour μέσω του Shanghai Masters, ο Federer μίλησε για το πως διατηρείται σε καλή κατάσταση σωματικά, με την πρόθεσή του να είναι να παίξει στο μέλλον αγώνες επίδειξης.

"Προσπαθώ να πηγαίνω στο γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα και βασικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κάνω! Στο σπίτι μου έχω μηχανήματα τα οποία κυριολεκτικά αγόρασα μια εβδομάδα μετά το Laver Cup του Λονδίνου (όπου έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του). Είναι λίγο περίεργο που έχω γυμναστήριο στο σπίτι αφού τελείωσα την καριέρα μου, αλλά τα πηγαίνω καλά. Δεν παίζω πια τόσο τένις, οπότε πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός και στη διατροφή μου. Θέλω να παραμείνω σε φόρμα και θα ήθελα να παίξω σε αγώνες επίδειξης στο μέλλον."

Όσο για το τι ασκήσεις κάνει, είπε: "Κάνω τα πάντα, κάνω αερόβια, κάνω προπόνηση με βάρη. Κάνω τις περισσότερες βασικές ασκήσεις και πολλές απ' αυτές είναι καλές για την πλάτη μου. Πρέπει να είσαι προσεκτικός, γιατί όταν κινείσαι λιγότερο το σώμα πονάει περισσότερο. Οπότε το να κινείσαι πάντα βοηθάει. Σίγουρα με κάνει να νιώθω και καλύτερα."

Ο Federer βρέθηκε στη Σαγκάη, όπου έχει αναδειχθεί 4 φορές πρωταθλητής (2 για το Masters και 2 για το ATP Finals όταν γινόταν εκεί), για να τιμηθεί από το Shanghai Masters για την παρουσία του στο τουρνουά. Εκεί είπε και πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στο tour, όταν του έκανε το σχετικό ερώτημα ο Κινέζος τενίστας, Zhizhen Zhang, που ήταν ένας από τους καλεσμένους των διοργανωτών στην ειδική τελετή.

Στη συνέντευξή του για την ΑΤΡ, εκτός από την πρόθεσή του να κάνει περιοδείες για φιλικούς αγώνες, ο Federer μίλησε και για το αν παρακολουθεί τένις, λέγοντας πως είναι καλά ενημερωμένος για τους αγώνες, ωστόσο δεν είναι σε θέση να τους παρακολουθήσει ολόκληρους.

"Βλέπω σχεδόν κάθε μέρα τα αποτελέσματα. Μου αρέσει να ξέρω τι συμβαίνει εκεί έξω. Βλέπω τα highlights στο YouTube, αλλά μου είναι δύσκολο να βλέπω ολόκληρους αγώνες, γιατί δεν έχω τόσο χρόνο. Με τα παιδιά και όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου, είναι δύσκολο να πω ότι την τάδε μέρα θα κάτσω και θα δω αυτόν τον αγώνα.

Για παράδειγμα στον τελικό του Wimbledon, είδα κυριολεκτικά μόνο 2 games, γιατί είχα τρέξιμο με τα παιδιά. Φυσικά τσέκαρα συχνά το σκορ, ήμουν περίεργος να δω τι θα γίνει. Είμαι χαρούμενος που ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, μου αρέσει όταν το τένις γεννάει τέτοιες υπέροχες ιστορίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots