ATP
Η βράβευση του Federer, που δηλώνει "ευτυχισμένος συνταξιούχος" (vids)

 
Η βράβευση του Federer, που δηλώνει "ευτυχισμένος συνταξιούχος" (vids)
© Rolex Shanghai Masters
tn team Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 - 14:46

O Roger Federer ήταν το πρόσωπο της ημέρας στο Qizhong Stadium της Σαγκάης, αφού βραβεύτηκε για την προσφορά του στο τουρνουά και παράλληλα δήλωσε ευτυχισμένος ως "συνταξιούχος", απορρίπτοντας κάθε σενάριο επιστροφής στο tour.

Αν και ήταν μια γιορτινή στιγμή, o Federer σίγουρα ράγισε κάποιες καρδιές όταν απάντησε με ειλικρίνεια στο ερώτημα του Zhizhen Zhang, για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στο tour.

"Είμαι ένας πολύ ευτυχισμένος συνταξιούχος! Δεν θα υπάρξει επιστροφή", είπε ο 41χρονος Ελβετός, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο κεντρικό court του Qizhong Stadium.

Στην ειδική τελετή που στήθηκε για τον Ελβετό μαέστρο, 2 φορές πρωταθλητή στο Shanghai Masters και άλλες 2 φορές πρωταθλητή ATP Finals στη Σαγκάη, βρέθηκε ο τοπικός ήρωας, Zhizhen Zhang, αλλά και η σπουδαιότερη Κινέζα τενίστρια όλων των εποχών, Na Li.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της σύντομης τελετής αποτέλεσε και ο Rafael Nadal, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας του Federer.

"Έχω ακούσει το όνομά του... αρκετές φορές!" είπε αρχικά αστειευόμενος ο Roger, συνεχίζοντας: "Έχω παίξει τόσες πολλές φορές τον Rafa, μπορεί όχι σε όλα τα γήπεδα, αλλά σχεδόν σε όλα τα μεγάλα τουρνουά στον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που το έκανα και εδώ. Όχι μόνο μια, αλλά τρεις φορές."

Φυσικά ο Federer δεν παρέλειψε να υπογράψει αυτόγραφα πριν και μετά την τελετή, με την παρουσία του και μόνο να προκαλεί... φρενίτιδα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots