ATP
Στον τελικό της Σαγκάης ο Hurkacz (vid)

 
Στον τελικό της Σαγκάης ο Hurkacz (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 13:54

Ο Hubert Hurkacz σέρβιρε 14 άσους και κέρδισε τον Sebastian Korda με 2-0 σετ, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό του για φέτος.

O Hurkacz έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, για να επιβληθεί του Korda με 6-3, 6-4 και να πάρει μέσα σε 76 λεπτά την πρόκριση για τον τελικό του Shanghai Masters.

O 26χρονος Πολωνός, Νο.17 στον κόσμο, πέτυχε 14 άσους και κέρδισε τους 40 από τους 47 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Δεν κινδύνεψε ούτε σε ένα service game του, αφού δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point.

Την ίδια στιγμή ο Hurkacz "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Korda, από μια σε κάθε σετ, για να φτάσει χωρίς πρόβλημα στη νίκη αυτή και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Shanghai Masters.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός σε μια Masters διοργάνωση για τον Hurkacz, που ήταν πρωταθλητής στο Μαϊάμι το 2021 και φιναλίστ στο Μόντρεαλ το 2022.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 8ος τελικός στην καριέρα του Hurkacz, με τον Πολωνό να έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ όταν παίζει σε τελικούς, αφού έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 προηγούμενους, ως εκ τούτου διεκδικεί τον 7ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, όπου θα αναμετρηθούν οι Grigor Dimitrov και Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots