ATP
Μπήκε τελικό και πλησιάζει το Finals o Rublev (vid)

 
Μπήκε τελικό και πλησιάζει το Finals o Rublev (vid)
© Rolex Shanghai Masters
tn team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 17:15

Ο Andrey Rublev πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Shanghai Masters και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στο ATP Finals, ενώ ταυτοχρόνως εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Qizhong Stadium της Σαγκάης ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε τον Grigor Dimitrov με 7-6 (7), 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Shanghai Masters.

Ο Rublev κέρδισε ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο απώλεσε προβάδισμα με break στο 6-5 και οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί έσβησε ένα set point στο 6-7 και τελικά στο 2ο δικό του set point πήρε το tie-break με 9-7 και το μεγάλο προβάδισμα.

Στη συνέχεια ο Ρώσος βρέθηκε πίσω με 0-2 στο 2ο σετ, αλλά απάντησε με ένα σερί 5 κερδισμένων games, για να προηγηθεί με 5-2. Με love service game στο 9ο game, o Rublev "σφράγισε" τη νίκη του σε 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον αυριανό τελικό της Σαγκάης.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη του Rublev στη σεζόν και η 200ή νίκη της καριέρας του σε hardcourt τουρνουά.

Θα είναι ο 4ος τελικός του σε Masters διοργάνωση. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ το 2021 στο Monte-Carlo και στο Σινσινάτι, ενώ φέτος κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε 1000άρι στο Monte-Carlo.

Στον τελικό της Κυριακής (11:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Rublev θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα κέρδισε επίσης με 2-0 σετ τον Sebastian Korda.

Παράλληλα με την πρόκριση στον τελικό, ο Rublev εξασφάλισε και την επιστροφή του στο No.5 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του.

Επιπλέον, έκανε και αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο ATP Finals, αφού εδραιώνεται πια στο Νο.5 του Race, με μια διαφορά μεγαλύτερη των 600 βαθμών από το Νο.6, όπου βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μπορεί να εξασφαλίσει και από αύριο τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Τορίνου ο Rublev, αν κερδίσει τον τίτλο στη Σαγκάη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots