ATP
Έσωσε championship point και κατέκτησε τον τίτλο στη Σαγκάη ο Hurkacz (vids)

 
Έσωσε championship point και κατέκτησε τον τίτλο στη Σαγκάη ο Hurkacz (vids)
© Rolex Shanghai Masters
tn team Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 - 13:48

O Hubert Hurkacz κατέκτησε τον 2ο τίτλο Masters 1000 στην καριέρα του, κερδίζοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό τον Andrey Rublev, που είχε championship point στο τέλος του αγώνα.

Σε έναν μεγάλο τελικό, υπό το βλέμμα και του Roger Federer, ο Hurkacz επικράτησε του Rublev με 6-3, 3-6, 7-6 (8) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Shanghai Masters, που επέστρεψε στο tour μετά από 4 χρόνια.

Ο 26χρονος Πολωνός, πρωταθλητής στο 1000άρι του Μαϊάμι το 2021, κατέκτησε τον 2ο τίτλο του σε Masters στην καριέρα του, ενώ συνολικά έφτασε τους 7 τίτλους στο tour, έχοντας κερδίσει τους 7 από τους 8 τελικούς που έχει παίξει.

Στον σημερινό τελικό ο Hurkacz μπήκε πιο δυνατά, κάνοντας το μοναδικό break του 1ου σετ για να πάρει προβάδισμα με 4-2 και κατακτώντας το με 6-3.

Ο Rublev απάντησε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του έως το τέλος του σετ ο Ρώσος, που έκανε με love service game το 6-3.

Στο 3ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έκανε break, αλλά αμφότεροι είχαν από μια ευκαιρία. Του Rublev ήρθε νωρίς, στο 3ο game, με τον Hurkacz να σβήνει το break point και να κάνει το 2-1.

Ο Hurkacz είχε την ευκαιρία του σε ένα πολύ κομβικό σημείο, στο 10ο game, όταν ήταν μπροστά με 5-4 και είχε championship point για το 6-4. Ο Rublev έμεινε ψύχραιμος, έσβησε το match point και κράτησε το σερβίς του για το 5-5.

Στο tie-break έλυσαν τις διαφορές τους οι δυο παίκτες και εκεί ο Rublev είχε την τεράστια ευκαιρία να πάρει τον τίτλο, αφού προηγήθηκε με 5-2 και είχε championship point το 6-5.

Ο Hurkacz, ο οποίος είχε καλύψει ήδη τη διαφορά του mini-break, ήταν ψύχραιμος και σέρβιρε καλά στους 2 επόμενους πόντους, για να πάρει εκείνος το προβάδισμα με 7-6. Δεν αντιμετώπισε άλλο championship point, αλλά δυσκολεύτηκε να κλείσει το ματς ο Πολωνός, που τα κατάφερε τελικά στην 3η του ευκαιρία στο tie-break και 4η συνολικά στον τελικό, για να κάνει το 10-8.

Με τον τίτλο αυτόν, ο Hurkacz θα κερδίσει 6 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ θα κερδίσει 5 θέσεις και στο Race, ανεβαίνοντας επίσης στο Νο.11.

Δεν είχε πολλές ελπίδες πρόκρισης στο ATP Finals πριν από αυτό το τουρνουά ο Πολωνός, ο οποίος ξαφνικά μπαίνει ξανά στο παιχνίδι, αφού απέχει μόλις 190 βαθμούς από το Νο.9 και τον Taylor Fritz και 335 βαθμούς από το Νο.8 και τον Holger Rune, που κάνει ένα πολύ κακό δεύτερο μισό στη σεζόν.

O Rublev από τη μεριά του έχασε για 3η φορά σε τελικό Masters, μένοντας στον έναν τίτλο σε 1000άρι, τον οποίο είχε κερδίσει φέτος στο Monte-Carlo. Το ρεκόρ του 25χρονου σε τελικούς έγινε 14-9.

Αν κέρδιζε σήμερα ο Rublev θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση στο ATP Finals. Αυτό που εξασφάλισε είναι η επιστροφή του στο Νο.5 του κόσμου, που είναι και το career high του, ενώ είναι πάρα πολύ κοντά και στο Τορίνο, αφού αυτή τη στιγμή είναι στην 5η θέση του Race, έχοντας αναπτύξει σημαντική διαφορά από το Νο.6 και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots