ATP
Με ανατροπή ο Shelton, έξω ο Ruud! (vids)

 
Με ανατροπή ο Shelton, έξω ο Ruud! (vids)
tn team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 16:47

O Ben Shelton επέστρεψε από σετ πίσω και μπήκε στα προημιτελικά του Japan Open, σε αντίθεση με τον Casper Ruud, που αποκλείστηκε πρόωρα από το 500άρι του Τόκιο.

Ο Shelton συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις και παρότι τα βρήκε σκούρα για ένα σετ, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το εμπόδιο του Jordan Thompson με 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.19 στον κόσμο, έχασε μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 4-2. Δεν έχασε την ψυχραιμία του ο Shelton, ο οποίος έκανε το break στο κρίσιμο 10ο game του 2ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-4, ενώ στο 3ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος, δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και προηγήθηκε με break από το 4ο game για το 3-1.

Στα προημιτελικά της Παρασκευής, ο Shelton θα αντιμετωπίσει τον επίσης Αμερικανό Tommy Paul, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Mackenzie McDonald με 6-4, 6-2.

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά Marcos Giron, άφησε εκτός προημιτελικών τον Casper Ruud, παίρνοντας τη νίκη με 6-3, 6-4.

Ο Giron έκανε 2 break στο 1ο σετ, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), ενώ στο 2ο σετ ήταν πίσω με 2-4, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Στα προημιτελικά ο Giron θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, που για πρώτη φορά από τον Μάρτιο πέτυχε 2η νίκη στο ίδιο τουρνουά, αποκλείοντας τον Sebastian Ofner.

Θυμίζουμε πως σήμερα αποκλείστηκε και ο πρωταθλητής του Shanghai Masters, Hubert Hurkacz, ενώ από τον 1ο γύρο αποκλείστηκαν και οι Alexander Zverev, Frances Tiafoe και Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots