ATP
Πέρασαν τις δύσκολες πρεμιέρες τους Medvedev και Sinner (vids)

 
Πέρασαν τις δύσκολες πρεμιέρες τους Medvedev και Sinner (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 - 20:33

O Daniil Medvedev και ο Jannik Sinner ξεπέρασαν τα εμπόδια των Arthur Fils και Ben Shelton, στις πρεμιέρες τους στη Βιέννη.

Πολύ δύσκολα εμπόδια είχαν να ξεπεράσουν στον 1ο γύρο του Erste Bank Open της Βιέννης οι δυο κορυφαίοι του ταμπλό, ο Daniil Medvedev και ο Jannik Sinner.

Και οι δυο τα κατάφεραν περίφημα, με τον Medvedev να χάνει μόλις 6 games από τον 19χρονο Fils, φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στην Αμβέρσα, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-2 σε 75 λεπτά.

Ο Medvedev πέτυχε 5 άσους, έχασε μόλις 5 πόντους σε όλα τα service games του και δεν επέτρεψε στον Fils να πλησιάζει στο break, ενώ ο ίδιος έκανε 3 break, αξιοποιώντας τις 3 από τις 5 ευκαιρίες του.

Αύριο ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov για τον 2ο γύρο της Βιέννης.

Στον 2ο γύρο θα είναι και ο Jannik Sinner, που κέρδισε τον πρωταθλητή του Τόκιο και Νο.15 στον κόσμο, Ben Shelton, με 7-6 (2), 7-5.

Ήταν 2 πολύ κλειστά σετ, με τον Ιταλό να σβήνει 3 break points στο 1ο σετ, το οποίο τελικά κέρδισε στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 5-0 και τελικά επικράτησε με 7-2.

Και στο 2ο σετ ο Sinner χρειάστηκε να σβήσει break point σε επικίνδυνο σημείο, στο 3-4, 30-40, αλλά συνολικά ήταν καλύτερος και τελικά έφτασε και στο break στο 11ο game, στην 4η ευκαιρία που είχε συνολικά στο σετ, για να προηγηθεί με 6-5 και να τελειώσει το ματς στο σερβίς του στο επόμενο game.

Αύριο ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Lorenzo Sonego, για μια θέση στην προημιτελική φάση.

Με τον αγώνα του Sinner ολοκληρώθηκε και ο 1ος γύρος, αφού νωρίτερα σήμερα την πρόκριση για τη 16άδα πήραν και οι Gael Monfils και Borna Gojo. O Monfils κέρδισε τον Daniel Altmaier με 6-4, 6-4 και συνεχίζει το νικηφόρο του σερί από τη Στοκχόλμη. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe. O Gojo από την πλευρά του απέκλεισε τον Aslan Karatsev με 6-3, 6-3 και θα παίξει αύριο με τον Tommy Paul.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots