ATP
Νίκησε τον Dimitrov o Medvedev - στο ATP Finals o Rublev (vids)

 
Νίκησε τον Dimitrov o Medvedev - στο ATP Finals o Rublev (vids)
© e-motion/Bildagentur Zolles KG/Christian Hofer
tn team Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 - 17:27

O Daniil Medvedev επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Grigor Dimitrov, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Βιέννης. Εκεί θα βρίσκεται και ο Andrey Rublev, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals.

Σε ένα ματς που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, ο Daniil Medvedev πήρε το ντέρμπι με τον Grigor Dimitrov, επικρατώντας με 3-6, 6-2, 6-4.

Ο Dimitrov, ο οποίος κάνει και πάλι καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες, πήρε ένα προβάδισμα με double break στο 7ο game του 1ου σετ, κάνοντας το 5-2. Ο Medvedev μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει περισσότερο στο επόμενο game, με τον Dimitrov να κάνει και 3ο break στο σετ, για να το κερδίσει με 6-3.

Ο Medvedev απάντησε με ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και "έσπασε" τον Dimitrov στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να το κερδίσει με 6-2.

Πιο αμφίρροπο ήταν το 3ο σετ, στο οποίο ο Medvedev ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point στο 0-1, 30-40, αλλά το έσβησε και στη συνέχεια ήταν καλύτερος από τον Dimitrov. Είχε ένα χαμένο break point στο 3ο game (1-1, 30-40) και άλλα 2 στο 7ο game (3-3) o Ρώσος, με τον Βούλγαρο να κρατάει με επιτυχία το σερβίς του και να παίρνει προβάδισμα με 4-3.

Τελικά το break έγινε από τον Medvedev στο 9ο game, που πήρε προβάδισμα με 5-4 και σέρβιρε επιτυχώς για την πρόκριση στο 10ο game, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και το ματς σε 2 ώρες και 6 λεπτά.

 

Στα προημιτελικά του Erste Bank Open της Βιέννης, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Karen Khachanov. Ο τελευταίος είχε πάρει από χθες την πρόκριση, με την πολύ καλή νίκη του επί του Jiri Lehecka με 6-3, 6-1.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Andrey Rubloev, ο οποίος έκανε το καθήκον του απέναντι στον Matteo Arnaldi, τον κέρδισε με 7-5, 6-3 και εξασφάλισε και μαθηματικά το 5ο εισιτήριο για το ATP Finals (μετά από τους Djokovic, Alcaraz, Medvedev και Sinner). Επόμενος αντίπαλος για τον Rublev o Alexander Zverev, που κέρδισε χθες τον Cameron Norrie με 6-2, 6-4.

Τέλος, ο Borna Gojo έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Tommy Paul με 6-3, 6-4, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί μπορεί να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα παίξει σήμερα με τον Tomas Machac.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots