ATP
Σε μεγάλα κέφια ο Στεφ - ξανά 4άδα στο Bercy (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Julien Crosnier/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 18:33

Χάρμα ιδέσθαι ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος "εξουδετέρωσε" με συνοπτικές διαδικασίες τον Karen Khachanov στο Bercy και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Paris Masters.

Σε μια καθαρή επικράτηση έφτασε στη δύσκολη αναμέτρησή του με τον Khachanov για τα προημιτελικά του παρισινού Masters o Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Ρώσου τενίστα με 6-3, 6-4 και πήρε σε 80 λεπτά την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αυτή ήταν η 300ή νίκη καριέρας για τον Τσιτσιπά, που έγινε ο πρώτος παίκτης γεννημένος μετά το 1998 που φτάνει σ' αυτόν τον αριθμό.

Σε μεγάλα κέφια βρίσκεται ο Έλληνας πρωταθλητής, που κάνει ένα από τα καλύτερα τουρνουά του στη σεζόν, δείχνοντας να έχει βρει φόρμα στο καταλληλότερο σημείο, ενόψει και του ATP Finals.

 

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Στέφανος σέρβιρε πολύ καλά, ενώ σε όλο το ματς επέστρεφε εξαιρετικά - κάτι που αποτέλεσε και το "κλειδί" που τον οδήγησε στην straight sets νίκη.

 

Χάρη σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και 3 συνεχόμενους πόντους που πήρε στο σερβίς του Ρώσου, ο Στεφ έφτασε στο 1ο break του αγώνα από το 4o game και προηγήθηκε με 3-1. Δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του σετ και το έκλεισε εύκολα στο 9ο game, όπου έκανε το 6-3.

 

Στη συνέχεια ήρθε ένα ιδανικό ξεκίνημα και στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 8 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε διαδοχικά love games! 

 

Στο 6ο game, για 1η φορά δεν έκανε καλό game από το σερβίς ο Στέφανος και του στοίχισε ένα break, αλλά πιστοποίησε την ανωτερότητά του με νέο break στο 9ο game, όπου ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο με το υπέρ του 5-4.

Έχοντας 3/3 κερδισμένα break points, o Στεφ πήρε τις μπάλες στο επόμενο game και σέρβιρε για την πρόκριση, την οποία και "σφράγισε" έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά συνολικής διάρκειας αγώνα.

 

Αυτή ήταν η 7η νίκη σε 8 αναμετρήσεις με τον Khachanov για τον Τσιτσιπά (7-1), που έφτασε τις 51 νίκες στη σεζόν (51-21).

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα ημιτελικά του Masters του Bercy και για 15η συνολικά στην καριέρα του γενικά σε ένα Masters. Αυτός θα είναι επίσης ο 3ος συνεχόμενος ημιτελικός του στην ευρωπαϊκή indoor season, μετά την Αμβέρσα και τη Βιέννη.

Πέρσι μπορεί να τον είχε σταματήσει στα ημιτελικά - μετά από ισορροπημένο ματς - ο Novak Djokovic, φέτος όμως θα αντιμετωπίσι τον Grigor Dimitrov, έναν παίκτη που έχει κερδίσει 6 φορές σε 7 μεταξύ τους αναμετρήσεις (6-1).

Θυμίζουμε πως ο Dimitrov κέρδισε νωρίτερα τον Hubert Hurkacz με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Masters 1000 τουρνουά, μετά τη Σαγκάη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots