ATP
Πρώτη νίκη για τον Alcaraz στο ATP Finals (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 16:56

Μετά από 3 διαδοχικές ήττες, ο Carlos Alcaraz επέστρεψε στις επιτυχίες σήμερα, πανηγυρίζοντας εις βάρος του Andrey Rublev την πρώτη του νίκη στο ATP Finals.

Τρεις ήττες στη σειρά, για 1η φορά μετά από 1,5 χρόνο, είχε ο Alcaraz, καθώς έμπαινε σήμερα στο Pala Alpitour για να αντιμετωπίσει τον Rublev.

Κατάφερε να αφήσει πίσω του αυτό το αρνητικό σερί ο 20χρονος Ισπανός και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, επικρατώντας του Rublev με 7-5, 6-2, σε 75 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

 

Ο Alcaraz ήταν πολύ καλός σήμερα και δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο 9ο game του 1ου σετ, ο Ισπανός είχε την πρώτη του ευκαιρία για break, με τον Rublev να υπερασπίζεται το σερβίς του και να παίρνει προβάδισμα με 5-4.

Τελικά το break έγινε για τον Alcaraz στο 11ο game και μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος στο court, για να κερδίσει τα 9 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησης και να φτάσει γρήγορα στην επικράτηση.

 

Ήταν η 65η νίκη στη σεζόν για τον Alcaraz (65-10), που πέτυχε την 1η νίκη καριέρας στο ATP Finals. Ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης ο Ισπανός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Daniil Medvedev, αναζητώντας μια νίκη που θα τον στείλει πιθανότατα στα ημιτελικά.

Τη 2η ήττα του σε ισάριθμες συναντήσεις στο τουρνουά γνώρισε αντίθετα ο Rublev, ο οποίος δεν έχει κερδίσει ακόμα σετ και έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, χωρίς βεβαίως να κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots