ATP
Medvedev: "Μπορεί να με περάσει ξανά ο Τσιτσιπάς, στόχος μου να μείνω στην 4άδα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 - 9:51

Ο Daniil Medvedev βρίσκεται σταθερά στο γκρουπ με τους 4 κορυφαίους του κόσμου τους τελευταίους μήνες και θέλει να διατηρηθεί εκεί και το 2024.

"Αν δούμε την περσινή σεζόν, αλλά και άλλες, υπάρχουν πολλά διαφορετικά τουρνουά. Από ένα σημείο και μετά ξεχωρίζουμε κάποιοι παίκτες, ειδικά στο τέλος. Αλλά κάθε σεζόν μπορεί να είναι διαφορετική. Ο Στέφανος (Τσιτσιπάς) για παράδειγμα ήταν στον τελικό του Australian Open πέρσι. Για διαφορετικούς λόγους δεν τα πήγε εξίσου καλά στο τέλος της σεζόν, αλλά μπορεί να επιστρέψει δυνατότερος φέτος και να με περάσει. Το ίδιο ισχύει και για τους Sinner, Carlos (Alcaraz), Novak (Djokovic), για τον οποιονδήποτε. Οπότε χρειάζεται προσοχή. Πέρσι είχα βγει από το Top 10 στις αρχές της σεζόν", είπε ο Medvedev στις δηλώσεις που έκανε για το The National από το Άμπου Ντάμπι.

Αν και τον ανέφερε μαζί με τους υπόλοιπους, ο Medvedev θεωρεί δεδομένη την παραμονή του Djokovic στις πρώτες θέσεις: "Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Novak θα είναι πάντα εκεί. Εγώ μπορεί και να βγω από το Top 10, ο Novak θα είναι συνεχώς εκεί. Οπότε ελπίζω να είμαι μέρος της κορυφαίας 4άδας, ανεξάρτητα με το ποιοι θα έρθουν ή ποιοι θα φύγουν από εκεί. Θα το προσπαθήσω."

Ο Medvedev ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Rafael Nadal στο tour, σχολιάζοντας: "Κόντρα στον Rafa ίσως και να δυσκολευόμουν περισσότερο απ' ότι με τον Novak. Είχαμε μερικά πολύ κλειστά παιχνίδια που ήμουν πολύ κοντά στο να τα κερδίσω. Οπότε για μένα θα είναι μια μεγάλη πρόκληση να τον αντιμετωπίσω ξανά. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται, κανείς δεν ξέρει, αλλά θα το χειριστεί καλά. Από αυτά που έχω δει φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, αυτό είναι υπέροχο για το τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots