ATP
Shelton: "Όταν ξεκίνησα το τένις δεν μου άρεσε τόσο"

 
Shelton: "Όταν ξεκίνησα το τένις δεν μου άρεσε τόσο"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 - 15:30

Ο Ben Shelton παραδέχτηκε σε μια ομιλία του πως όταν ξεκίνησε το τένις ήθελε απλά να χάνει μαθήματα από το σχολείο, αλλά άρχισε να το αγαπάει στο πανεπιστήμιο.

"Μου άρεσε πιο πολύ το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά όταν είδα την αδερφή μου να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα μέσω του τένις και να έχει ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να το δοκιμάσω και γω", είπε ο Shelton σε μια ομιλία που έδωσε για την On Running, μια από τις εταιρείες που συνεργάζεται.

"Μπορώ να πω ότι όταν ξεκίνησα το τένις, το έκανα για να διαβάζω λιγότερο στο σχολείο και στην αρχή δεν μου άρεσε τόσο. Μου φάνηκε πολύ απαιτητικό και μοναχικό άθλημα. Αυτό που με έκανε να κολλήσω ήταν όταν έπαιξα για το πανεπιστήμιο, όπου ήμασταν μια ομάδα 10-11 παιδιών που περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί."

Ο Shelton έπαιξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα και στους Florida Gators, όπου τα πήγε πολύ καλά. Μετά από τις πρώτες επιτυχίες του όμως στο ATP Tour, στο τέλος της περσινής σεζόν, αποφάσισε να παρατήρσει το πανεπιστήμιο για να αφοσιωθεί στο επαγγελματικό τένις. Μια απόφαση για την οποία γρήγορα δικαιώθηκε, αφού το 2023 ήταν ημιφιναλίστ στο US Open, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open και τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρότι πάντως χρειάστηκε να βρεθεί σε μια ομάδα για να αγαπήσει το τένις, ο Shelton δεν είναι ο τόσο πολύ του έξω, όπως είπε στην ίδια ομιλία.

"Δεν βγαίνω πολύ έξω, δεν μου αρέσουν τα μέρη με πολύ κόσμο και θόρυβο. Είμαι χαρούμενος όταν μένω στο σπίτι με την οικογένειά μου, ή όταν βγαίνω για φαγητό. Για παράδειγμα, δεν έχω πάει ούτε σε μια συναυλία στη ζωή μου."

Φυσικά, αυτό με τον πολύ κόσμο αλλάζει όταν αγωνίζεται, όπου δεν τον ενοχλεί καθόλου να είναι το επίκεντρο.

"Δεν με τρομάζει να είμαι σε ένα γεμάτο στάδιο που με παρακολουθεί, ίσα ίσα που μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται και με κάνει να παίζω καλύτερα. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός, θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω. Ξεκάθαρα είμαι πολύ μακριά από την τελειότητα, αλλά αυτό με παρακινεί να δουλέψω και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Η φιλοσοφία μου είναι να πηγαίνω πρώτος και να φεύγω τελευταίος από το γήπεδο. Θέλω να κάνω μια μεγάλη καριέρα και να εξελίσσομαι συνεχώς."

Τέλος, ο 21χρονος Αμερικανός αναφέρθηκε και στο ότι του προξένησε εντύπωση το γεγονός πως τον αναγνωρίζει κόσμος σε όλα τα μέρη που πηγαίνει, μιας και το τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει τις τελευταίες δεκαετίες.

"Σοκαρίστηκα όταν είδα πόσο σημαντικό είναι το τένις εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Στη χώρα μου δεν είναι στα μεγαλύτερα αθλήματα, αλλά όταν πηγαίνω στο εξωτερικό ο κόσμος με αναγνωρίζει, με σταματάει στον κόσμο και μου λέει πράγματα για μένα, είναι εντυπωσιακό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots