ATP
Πρόκριση στον τελικό του Χονγκ Κονγκ ο Rublev (vid)

 
Πρόκριση στον τελικό του Χονγκ Κονγκ ο Rublev (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 - 14:06

O Andrey Rublev ανοίγει τη σεζόν του με έναν τελικό στο Χονγκ Κονγκ, καθώς ξεπέρασε με ανατροπή το δύσκολο εμπόδιο του 18χρονου Juncheng Shang.

O Juncheng Shang, ο οποίος και πέρσι έδειξε κάποια δείγματα αλλά φέτος ξεκινάει πολύ δυνατά τη σεζόν με έναν ημιτελικό, έβαλε σε δύσκολη θέση το μεγάλο φαβορί του τουρνουά του Χονγκ Κονγκ, Andrey Rublev.

Τελικά, αφού επέστρεψε από σετ πίσω και μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά μάχης, ο Rublev πήρε τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Hong Kong Tennis Open, συνεχίζοντας το δυνατό του ξεκίνημα στη σεζόν του 2024.

Ο Rublev, Νο.1 στο ταμπλό του 250αριού του Χονγκ Κονγκ, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Emil Ruusuvuori, για τον 1ο τίτλο στη χρονιά.

Συνολικά θα είναι ο 24ος τελικός στην καριέρα του Ρώσου τενίστα, που διεκδικεί τον 15ο τίτλο του (14-9).

Ο Ruusuvuori βρέθηκε επίσης πίσω με σετ στον άλλον ημιτελικό, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Sebastian Ofner με 4-6, 7-5, 6-3 και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Θα είναι μόλις ο 2ος τελικός στην καριέρα του 24χρονου Φινλανδού, που ήταν φιναλίστ τον Φεβρουάριο του 2022 στο Maharashtra Open της Ινδίας, χάνοντας τον τίτλο τότε από τον Joao Sousa.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots