ATP
Πέρασε τον Τσιτσιπά ο Zverev, Top 10 o De Minaur

 
Πέρασε τον Τσιτσιπά ο Zverev, Top 10 o De Minaur
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 - 9:05

O Alexander Zverev κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.7 τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ ο Alex De Minaur μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 10. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά την πρώτη εβδομάδα του 2024.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του United Cup, Alexander Zverev, κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 5, με τον Novak Djokovic να συνεχίζει ακάθεκτος στην κορυφή, παρότι έχασε 190 βαθμούς αυτή την εβδομάδα. Ο Carlos Alcaraz τον ακολουθεί στο Νο.2 και ο Daniil Medvedev βρίσκεται στο Νο.3. Στο Νο.4 είναι ο Jannik Sinner και στο No.5 o Andrey Rublev.

Ακολουθούν Zverev και Τσιτσιπάς, με τον Holger Rune να διατηρείται στο Νο.8 και τον Hubert Hurkacz στο Νο.9. Ο Alex De Minaur κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.10, μπαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 10 της ΑΤΡ.

Μια θέση κέρδισε ο Nicolas Jarry και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.18 του κόσμου, ενώ νέο προσωπικό ρεκόρ έκανε και ο Adrian Mannarino, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.20, στην πρώτη του είσοδο στο Top 20 στα 35 του χρόνια.

Νέα career high στο Top 50 έκαναν ακόμα ο Sebastian Baez (Νο.26), ο Arthur Fils (No.35), o Roman Safiullin (Νο.36) και ο Sebastian Ofner (Νο.37), με τον τελευταίο να αφήνει πίσω του 6 θέσεις.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots