ATP
Nadal: "Κύριος στόχος να επιστρέψω"

 
Nadal: "Κύριος στόχος να επιστρέψω"
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 11:09

Ο Rafael Nadal δεν δηλώνει ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, αλλά ρεαλιστής, λέγοντας πως μετά από 1,5 χρόνο δυσκολιών το μόνο που στοχεύει είναι να μπορέσει να είναι ξανά στο tour.

"O κύριος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να αγωνιστώ. Το πηγαίνω μέρα με την ημέρα", είπε χαρακτηριστικά ο Rafa σύμφωνα με το πρακτορείο EFE, που παραβρέθηκε στα βραβεία του ιδρύματός του, Rafa Nadal Fundacion.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fundación Rafa Nadal (@frnadal)

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα: "Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό μου είναι πολύ δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Δουλεύω για να παίξω στη χωμάτινη σεζόν, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος και αυτό προσπαθώ να κάνω, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα."

Ο Nadal ταξίδεψε στις αρχές του μήνα στην Αμερική και έκανε προπονήσεις στο Indian Wells, όμως τελικά αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Masters της Καλιφόρνιας. Αμέσως μετά επέστρεψε στη Μαγιόρκα και ξεκίνησε να προετοιμάζεται στο χώμα. 

"Ποτέ δεν σταμάτησα τις προπονήσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το αγωνιστικό πρόγραμμα όπως θα ήθελα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα."

Όσο για το λόγο που απέσυρε τελικά τη συμμετοχή του από το Indian Wells: "Δεν ήθελα να ξεκινήσω ένα τουρνουά από αυτό το σημείο, χωρίς καμία βεβαιότητα για το ότι θα μπορέσω να βρω το επίπεδο που θέλω να έχω όταν ξεκινάω σε ένα τουρνουά. Δεν ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος για ένα τόσο μεγάλο τουρνουά."

Τέλος, για τον στόχο του από δω και πέρα, ο Rafa θέλει μόνο να νιώσει ξανά έτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες: "Δεν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Δεν κατάφερα να αγωνιστώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, οπότε ο κύριος στόχος μου είναι να αγωνιστώ ξανά. Το πηγαίνω μέρα με τη μέρα και θα δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορώ να το προσπαθήσω."

Δεν ήταν και τα πιο ενθαρρυντικά λόγια που θα ήθελε να ακούσει κάποιος φαν του Rafa, αλλά τουλάχιστον απέχουμε ακόμα 2,5 εβδομάδες μέχρι την έναρξη της χωμάτινης σεζόν στο Monte-Carlo, όπου και περιμένουμε περισσότερα νέα για την επάνοδο του Ισπανού θρύλου. Θα συνεχίσει τις προπονήσεις στα χωμάτινα γήπεδα της ακαδημίας του και ας ελπίσουμε πως μέχρι τότε θα είναι υγιής και έτοιμος να επιστρέψει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots