ATP
Djokovic: "Είμαι σε καλό δρόμο για το Roland Garros"

 
Djokovic: "Είμαι σε καλό δρόμο για το Roland Garros"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 22:21

O Novak Djokovic ξεκαθάρισε πως ο στόχος του για το χώμα είναι να παίξει το καλύτερό του τένις στο Roland Garros και θεωρεί πως είναι σε πολύ καλό δρόμο για να το κάνει.

Ο Djokovic βρίσκεται εδώ και 2 μέρες στη Ρώμη, ένα τουρνουά στο οποίο έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 6 φορές. Στο Monte-Carlo έκανε καλή πορεία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, για τη Ρώμη θέλει κάτι ακόμα καλύτερο, αλλά δεν κρύβει ότι ο μεγάλος στόχος είναι το Roland Garros.

"Είχα αρκετό χρόνο για να ξεκουραστώ και να προπονηθώ, είχα μια σειρά από καλές προπονήσεις. Έφτασα εδώ προχθές και θα έχω 4-5 μέρες προπονήσεων με κορυφαίους παίκτες μέχρι τον πρώτο μου αγώνα. Προφανώς είναι διαφορετικά όταν κάνεις προπονήσεις με αυτούς τους παίκτες, όταν παίζεις σετ στην προπόνηση. Βλέπεις που βρίσκεται το παιχνίδι σου και προετοιμάζεσαι καλύτερα πριν τον πρώτο σου αγώνα. Πιστεύω πως είμαι στο σωστό δρόμο, ώστε να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση στο Roland Garros. Ελπίζω πως θα παίξω καλύτερα εδώ στη Ρώμη απ' ότι στο monte-Carlo. Θα δούμε, είναι η πρώτη φορά που η Ρώμη και η Μαδρίτη είναι τουρνουά 2 εβδομάδων, όπως το Indian Wells και το Μαϊάμι. Αυτό σου δίνει περισσότερο χρόνο για αποκατάσταση μετά τα ματς και αυτό εμένα προσωπικά με βοηθάει αρκετά", είπε ο Σέρβος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Για το λόγο που δεν πήγε στη Μαδρίτη, είπε: "Η Μαδρίτη δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμά μου. Το πρόγραμμα εξ αρχής ήταν να έρθω στη Ρώμη."

Πρόσφατα ο Djokovic αποδέσμευσε τόσο τον προπονητή του, Goran Ivanisevic, όσο και τον γυμναστή του, Marco Panichi. Τον τελευταίο καιρό δουλεύει με τον συμπατριώτη και φίλο του, Nenad Zimonjic, ενώ είπε πως έχουν μαζί τους και έναν γυμναστή, τον οποίο γνωρίζει αρκετά χρόνια.

"Προς το παρόν δουλεύω με έναν γυμναστή με τον οποίο συνεργάζομαι πολλά χρόνια. Δεν μου πήρε καιρό για να προσαρμοστώ στο πρόγραμμά του, γνωριζόμαστε καλά και συγχρονιστήκαμε από την αρχή όπως και με τον Nenad. Είμαι ευχαριστημένος με τις 2 τελευταίες εβδομάδες προετοιμασίας και είμαι συγκεντρωμένος στο τουρνουά, αλλά ειδικά στο Roland Garros, το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά είναι τα τουρνουά στα οποία θα εστιάσουμε στην προετοιμασία."

Τέλος, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να παίξει με τον Nadal για ακόμα μια φορά στο Roland Garros: "To να αντιμετωπίσεις τον Rafa στο Roland Garros, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορείς να έχεις στο tour. Ξέρουμε τι ρεκόρ έχει εκεί. Έχω παίξει περισσότερες φορές μαζί του από κάθε άλλον στο Philippe Chatrier πιθανότατα. Αυτό το γήπεδο είναι τεράστιο και έχει πολύ χώρο, κάτι που επηρεάζει το παιχνίδι και την αίσθηση του παίκτη. Στον Rafa αρέσει να μένει αρκετά πίσω και κάποιες φορές όταν είναι συγκεντρωμένος και έχει ρυθμό χωρίς να κάνει λάθη, νιώθεις ότι είναι άτρωτος, σαν τοίχος. Θα είναι μεγάλη πρόκληση να τον αντιμετωπίσω στο Roland Garros. Είναι απίθανος αθλητής, η ένταση που φέρνει στο court, σε αυτό ειδικά, είναι κάτι που σπανίως βλέπουμε σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ συναισθηματικό τουρνουά για εκείνον, όπως και στη Μαρίτη, αλλά ειδικά στο Παρίσι, εξαιτίας των ρεκόρ του εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots