ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ένιωσα ότι με λήστεψαν, ότι του έδωσα το παιχνίδι"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ένιωσα ότι με λήστεψαν, ότι του έδωσα το παιχνίδι"
tn team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 - 2:50

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του από τον Nicolas Jarry στα προημιτελικά της Ρώμης, τόνισε πως έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του, έχοντας αμφιβολίες και παίζοντας κακό τένις, όπως μας είπε, στο τέλος του αγώνα.

"Η αλήθεια είναι ότι έσφιξα και δυστυχώς έπαιξα πολύ κακό τένις προς το τέλος του αγώνα. Πρέπει να ήταν η μοναδική φορά στην καριέρα μου που δεν ένιωθα σίγουρος με τα χτυπήματά μου και τα πατήματά μου, τη διαδικασία του να μπω μέσα και να παλέψω. Αυτό είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι μου", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr μετά την ήττα του από τον Jarry με 3-6, 7-5, 6-4.

Ήταν ένα ματς στο οποίο ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα καλό 1ο σετ, στη συνέχεια είχε 5 χαμένες ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break στο 2ο σετ, ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε με break, άφησε όμως αναξιοποίητες όλες αυτές τις ευκαιρίες και έκλεισε με άσχημο τρόπο τόσο το 2ο, όσο και το 3ο σετ.

"Δεν είναι εύκολη μέρα για μένα, διότι πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα. Έκανα πολλά πράγματα λάθος, αμφισβήτησα τον εαυτό μου πολλές φορές. Δεν είχα το κουράγιο και την προσαρμοστικότητα που χρειαζόμουν για να πάρω το παιχνίδι", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του Monte-Carlo.

Και κατέληξε: "Έχω την αίσθηση ότι του έδωσα το παιχνίδι κατά κάποιον τρόπο, ένιωσα ότι με λήστεψαν! Με την έννοια ότι ήταν πραγματικά δικό μου (παιχνίδι). Έπαιζα καταπληκτικό τένις, έκανα πολύ καλή δουλειά κυρίως στο ξεκίνημα του αγώνα, έδειξα ότι είμαι πολύ καλύτερος σε πολλά πράγματα και ότι κατευθύνομαι σε έναν πολύ σωστό δρόμο και ξαφνικά με βρήκε η κατηφόρα και δεν μπόρεσα να ξαναβρώ τον ρυθμό που είχα στην αρχή."

H αποστολή του tennisnews.gr στη Ρώμη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots