ATP
H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

 
H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Σινσινάτι
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 1:11

Τον Jan-Lennard Struff θα συναντήσει σε μια δύσκολη πρεμιέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον επόμενο αγώνα του, ενώ είναι στο ίδιο τέταρτο με τον Carlos Alcaraz στο ταμπλό του Σινσινάτι. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, το δεύτερο Masters 1000 της αμερικάνικης hard-court season μετά απ' αυτό του Καναδά. Θυμίζουμε πως αυτό θα είναι και το πρώτο τουρνουά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, χωρίς τον πατέρα του, Απόστολο, σε ρόλο προπονητή.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.9 του ταμπλό και για μια μόλις θέση έχασε το bye στον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει την πρεμιέρα του τον πολύ επικίνδυνο Struff.

Οι 2 τενίστες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 8 φορές μετρώντας από 4 νίκες έκαστος. Φέτος έχουν βρεθεί αντίπαλοι 2 φορές όπου μοιράζονται από μια νίκη.

Στη Ρώμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-7 (1), 6-4, 6-4, ενώ στο Χάλε εκεί όπου ήταν και η τελευταία συνάντηση τους, ο Γερμανός νίκησε με 6-4, 6-4.

Σε σκληρή επιφάνεια έχουν μονομαχήσει 4 φορές με τον Τσιτσιπά να μετράει 3 νίκες. Η μοναδική αναμέτρηση σε outdoor σκληρή επιφάνεια ήταν στο Ντουμπάι το 2020, για την προημιτελική φάση, εκεί όπου ο Στέφανος νίκησε με 4-6, 6-4, 6-4.

Πέρα από την αναμέτρηση στο Χάλε που βρήκε τον Γερμανό νικητή με 2-0, καμία άλλη μάχη τους δε κρίθηκε στα 2 σετ. (σ.σ δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε Grand Slam).

Αν προκριθεί στον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Jack Draper, είτε κάποιον qualifier, ενώ στη φάση των "16" διασταυρώνεται με τον Casper Ruud. Ο Νορβηγός έχει πιθανή πρεμιέρα με τον Felix Auger-Aliassime στον 2ο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς και o Ruud είναι στο ίδιο τέταρτο με τον Carlos Alcaraz, που σημαίνει πως μπορούν να τον βρουν μπροστά τους στα προημιτελικά, με τον Ισπανό πάντως να έχει πρεμιέρα με παγίδες, απέναντι σε έναν εκ των Gael Monfils και Alexei Popyrin, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τους Holger Rune και Matteo Berrettini.

Στην ίδια πλευρά του ταμπλό βρίσκονται οι Daniil Medvedev και Hubert Hurkacz, ενώ στην άλλη μεριά είναι ο Jannik Sinner και ο Alexander Zverev, που έχουν πιθανές κόντρες στα προημιτελικά με τους Andrey Rublev και Grigor Dimitrov αντίστοιχα.

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Sinner - Rublev [6]
[3] Zverev - Dimitrov [8]
[5] Hurkacz - Medvedev [4]
[7] Ruud/Tsitsipas [9] - Alcaraz [2]

Αναλυτικά η κλήρωση του Cincinnati Masters:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots