Zverev: "Τα social media μας βάζουν περισσότερη πίεση"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tennisnews team Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 - 17:58

Ο Alexander Zverev υποστήριξε πως η νέα γενιά δυσκολεύεται περισσότερο να αναλάβει τον κυρίαρχο ρόλο στο τένις σήμερα, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από τα social media και το διαδίκτυο.

"Για να διαβάσεις τι συμβαίνει, για να διαβάσεις τον Τύπο, έπρεπε να αγοράσεις μια εφημερίδα, ή να έχεις λάπτοπ και να ψάξεις. Σήμερα απλά ανοίγεις το Instagram και ξαφνικά βλέπεις πως υπάρχουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν άποψη για σένα. Αυτό έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ίσως είναι πιο δύσκολο για εμάς τώρα", είπε ο Zverev.

"Είναι πιο δύσκολα εξαιτίας των social media, των κινητών τηλεφώνων, επειδή όλοι έχουν μια άποψη και μπορούν να τη διαδώσουν στο ίντερνετ. Ακόμα και αυτοί που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει, θα το διαβάσουν. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους το γνωρίζουν, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά."

Ο Zverev μίλησε και για τους υπόλοιπους παίκτες που μαζί με εκείνον, έχουν δείξει κατά καιρούς πως μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλους τίτλους. Υποστήριξε πως αν κάποιος καταφέρει στο κοντινό μέλλον να κάνει τη διαφορά, θα κάνει καλό και στους άλλους.

"Νομίζω πως ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να φτάνει στα ημιτελικά εδώ (στο Australian Open). Μετά ο Medvedev πήγε στον τελικό του US Open. Εγώ ήμουν σε δυο προημιτελικούς στο Roland Garros. Πιστεύω πως μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε. Ίσως δε θέλουν να το παραδεχτούν εξαιτίας των προσωπικών μας σχέσεων, αλλά αν κάποιος από μας κερδίσει (Grand Slam), θα κάνει καλό και στους υπόλοιπους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots