Στο τέλος κερδίζει ο... Ελβετός! (vids)

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 - 9:47

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε πίσω με σετ, στο 4ο σετ ήρθε αντιμέτωπος με 7 match point στο τέλος όμως ήταν ξανά ο νικητής! Ο λόγος για τον τεράστιο Roger Federer, που προκρίθηκε για 15η φορά στα ημιτελικά του Australian Open και για 46η συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση! 

Μετά από μια νέα τεράστια μάχη και δεύτερο αγώνα με 5 σετ μέσα σε λίγες ημέρες, ο Roger Federer κατάφερε να κερδίσει τον Tennys Sandgren με 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3 και να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open!

Και με τον John Millman στον 3ο γύρo o Federer είχε απειληθεί άμεσα με αποκλεισμό, αλλά ανέτρεψε το 4-8 στο tie-break και κέρδισε το ματς. Αυτή τη φορά δεν ήταν δυο, αλλά έναν πόντο μακριά από την ήττα - και μάλιστα 7 φορές συνολικά στο παιχνίδι!

Πιο αναλυτικά, μπορεί να χρειάστηκε να σβήσει break point στο εναρκτήριο game του προημιτελικού, αλλά γενικά ο Federer έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα στο ματς και ήταν πολύ καλύτερος από τον Sandgren στο 1ο σετ. Είχε διπλό χαμένο break point στο 2ο game (0-1, 15-40) και νέα τριπλή ευκαιρία στο 4ο game (1-2, 0-40), για να κάνει τελικά το break στο 6ο game και να προηγηθεί με 4-2. Στο σερβίς του εντωμεταξύ δεν αντιμετώπισε άλλη απειλή και έφτασε γρήγορα στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Τα πράγματα ωστόσο έγιναν ακαριαία πιο δύσκολα για τον Ελβετό, που υπέστη break για πρώτη φορά στο ξεκίνημα του 2ου σετ και έμεινε πίσω με 3-0. Ο Sandgren δεν απειλήθηκε με break point σε όλο το σετ, έκανε κι άλλο break στο 8ο game και κατέκτησε το σετ με 6-2.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 3ο σετ, με τον Αμερικανό να κάνει ξανά γρήγορο break για το 2-0. Στο επόμενο game έσβησε τριπλό break point για 2η φορά στο ματς και από το 0-40 κατάφερε να επιστρέψει και να κάνει το 3-0. Ο Federer δεν πλησίασε ξανά τόσο κοντά στο break γι' αυτό το σετ και ο Sandgren "έσπασε" και πάλι το σερβίς του Ελβετού στο 8o game, για να πάρει και αυτό το σετ με το εμφατικό 6-2!

Στο 4ο σετ και οι δυο παίκτες στηρίχθηκαν στα σερβίς τους, με τον Sandgren να γίνεται για πρώτη φορά απειλητικός στο πολύ κρίσιμο 10ο game, όπου ήθελε μόλις έναν πόντο για να τελειώσει το ματς και μάλιστα σε 3 περιπτώσεις. Με το πλεονέκτημα του σερβίς, ο Federer κατάφερε να σβήσει τα 3 αυτά match point και να ισοφαρίσει σε 5-5 μέσα σε αποθέωση.

Στη συνέχεια ο Ελβετός έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με break, με τον Αμερικανό να σβήνει με τη σειρά του ένα break point και να προηγείται εκ νέου, με 6-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Sandgren "αγκάλιασε" για μια ακόμα φορά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Προηγήθηκε συγκεκριμένα με 6-3 και είχε 3 ακόμα match point και μάλιστα συνεχόμενα.

Ο Federer έσβησε τα δυο πρώτα στο σερβίς του και - για πρώτη φορά - έσβησε ένα match point στο σερβίς του Αμερικανού, παίζοντας έναν εξαιρετικό πόντο και γνωρίζοντας για μια ακόμα φορά την αποθέωση. Ο Sandgren ανταποκρίθηκε με άσο και είχε νέο match point στο 7-6, ο "Βασιλιάς" όμως το έσβησε και αυτό χωρίς να έχει μεγάλο σερβίς στη διάθεσή του, για να δώσει παράταση στην αγωνία. Τελικά, ο Ελβετός έκανε το mini-break για να περάσει μπροστά για πρώτη φορά (με mini-break) σε όλο το tie-break και να αξιοποιήσει το πρώτο του set point για να το κατακτήσει με 10-8. Συνολικά έσβησε 7 match points ο Ελβετός, μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Στο αποφασιστικό σετ ο Federer ήταν αισθητά καλύτερος και το απέδειξε και στην πράξη. Στο 2ο game είχε δυο χαμένα break point και μετά από συνεχόμενη πίεση έκανε τελικά το break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2. Στο 10ο game, μετά από 3 ώρες και 31 λεπτά παιχνιδιού, ο 38χρονος Ελβετός "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, σερβίροντας για το 6-4 στο 5ο σετ.

Για 15η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open o Federer, ο οποίος έφτασε τις 102 νίκες στη Μελβούρνη! Πλέον αυτό είναι το Grand Slam με τις περισσότερες νίκες για τον Ελβετό, που έχει 101 νίκες στο Wimbledon. Είναι ο μόνος που έχει περισσότερες από 100 νίκες σε ένα Grand Slam τουρνουά.

Συνολικά, αυτός θα είναι ο 46ος ημιτελικός του σε Grand Slam, σε ακόμα μια κατηγορία που έχει στην κατοχή του το κορυφαίο ρεκόρ και φροντίζει να το διατηρεί με ασφάλεια, αφού τον ακολουθεί ο Novak Djokovic με 10 λιγότερους.

Ο Djokovic είναι ο πιθανός αντίπαλος του Roger στα ημιτελικά, αφού θα αντιμετωπίσει αργότερα τον Milos Raonic για τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots