Η ενωτική επιστολή της Azarenka

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka Φωτογραφία: Instagram (@vichka35)
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 - 11:05

Την ώρα που στο bubble της Μελβούρνης υπάρχουν πολλά παράπονα, ένταση, γκρίνια και στην τοπική κοινότητα έντονες αντιδράσεις, η Victoria Azarenka έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς όλους, ζητώντας ψυχραιμία, κατανόηση, ενσυναίσθηση και ένα γενικότερο κλίμα συνεργασίας.

"Αγαπητοί παίκτες, προπονητές, υπόλοιπες ομάδες και αυστραλιανή κοινότητα. Θα ήθελα να πάρω λίγο χρόνο και να απευθυνθώ σε μερικούς από τους συναδέλφους μου, καθώς και στα media σε όλο τον κόσμο.

Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας και δεν περιμέναμε να βρεθούμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Το να είμαι σε μια σκληρή καραντίνα 14 ημερών, είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ, δεδομένης και της δουλειάς που όλοι έχουμε κάνει στην off-season, για να προετοιμαστούμε για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Κατανοώ όλη την απογοήτευση και τα αισθήματα αδικίας που έχουν βγει στην επιφάνεια, είναι συντριπτικό.

Έχουμε μια παγκόσμια πανδημία και κανείς δεν έχει ένα εγχειρίδιο για το πως να τα καταφέρει χωρίς το παραμικρό σφάλμα, το είδαμε όλοι και πέρσι. Κάποιες φορές τα πράγματα συμβαίνουν και πρέπει απλά να τα αποδεχτούμε, να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να συνεχίσουμε.

Θα ήθελα να ζητήσω από τους συναδέλφους μου συνεργασία, κατανόηση και ενσυναίσθηση για την τοπική κοινότητα, που έχει περάσει από πολύ αυστηρούς περιορισμούς χωρίς να έχει επιλογή, απλά του επιβλήθηκαν να τους τηρήσει.

Θα ήθελα να ζητήσω να είστε δείξετε ευαισθησία στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις δουλειές τους και τους αγαπημένους τους σ' αυτή τη φριχτή εποχή για όλους στον κόσμο.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείξετε σεβασμό για τους ανθρώπους που δουλεύουν άκοπα για να προσπαθήσουν να κάνουν τις ζωές μας καλύτερες.

Θα ήθελα να ζητήσω στα media να είναι συνειδητοποιημένα στον αντίκτυπο και την επιρροή που έχουν σε όλη αυτή την κατάσταση και στην κοινότητα.  

Θα ήθελα για τους ανθρώπους της κοινότητα, να γνωρίζουν και να καταλαβαίνουν ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία όλων των ανθρώπων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, όσο κάποιος μπορεί και θέλει να το κάνει. Πάντα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αν υπάρχει ένα συμπονετικό περιβάλλον και συνεργασία.

Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειές τους, όσο συνεχίζουμε να πλοηγούμαστε αυτές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Σας ευχαριστώ, Vika."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots