Τα βρήκε σκούρα, αλλά πέρασε ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 9:12

Καθόλου εύκολο έργο δεν είχε στην πρεμιέρα του στο Australian Open o Alexander Zverev, ο οποίος κατάφερε τελικά να κάμψει στα 4 σετ την αντίσταση του Marcos Giron.

Ο Zverev δυσκολεύτηκε πολύ για 2 σετ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη χωρίς να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες απέναντι στον Giron, με 6-7 (8), 7-6 (5), 6-3, 6-2.

Αν και προηγήθηκε με 4-2 στο 1ο σετ, ο Γερμανός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Αμερικανό, καθώς υπέστη break στο 8ο game και ισοφαρίστηκε σε 4-4, ενώ στο tie-break ήταν διαρκώς πίσω και μπορεί να έσωσε 4 set points, δεν απέφυγε όμως την απώλεια του 1ου σετ, με τον Giron να το κλείνει στην 5η ευκαιρία του για το 10-8. Ενδιάμεσα και ο Zverev είχε μια ευκαιρία να "κλέψει" αυτό το tie-break, καθώς είχε ένα set point στο 8-7.

Και στο 2ο σετ ο Zverev απώλεσε προβάδισμα με break και λίγο έλειψε να δει το σκηνικό να επαναλαμβάνεται. Συγκεκριμένα ήταν μπροστά με 5-2, ισοφαρίστηκε σε 5-5 και έπαιξε νέο tie-break, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 και παρόλο που ο Giron μείωσε μέχρι και σε 6-5, τελικά o Zverev το έκλεισε στο 7-5 και ισοφάρισε στα σετ.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα αν ο Zverev έχανε και αυτό το σετ, με την κατάκτησή του όμως άλλαξε το σκηνικό του αγώνα. Ο Giron δεν μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με το Νο.7 του κόσμου στο υπόλοιπο του αγώνα και ο Γερμανός έκανε από δυο break στα 2 επόμενα σετ, στο ξεκίνημα και στο τελείωμά τους, για να τα κερδίσει με 6-3 και 6-2 χωρίς να απειληθεί καθόλου από τον Αμερικανό.

Έστω και μ' αυτή τη μικρή περιπέτεια, ο Zverev, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 50 winners, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Taro Daniel και Maxime Cressy.

Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και μπει και στον 3ο γύρο, ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Adrian Mannarino και Miomir Kecmanovic, που αμφότεροι σήμερα σημείωσαν straight sets νίκες. Ο Mannarino κέρδισε τον Dennis Novak με 6-2, 6-4, 7-6 (2), ενώ ο Miomir Kecmanovic επιβλήθηκε του Kamil Majchrzak με 6-2, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots