Paire: "Αυτό το τουρνουά είναι σκ..ά"

 
Benoit Paire
Benoit Paire
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 21:30

Πολύ επιθετικός προς του διοργανωτές ήταν ο Benoit Paire, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Australian Open.

Το ξέσπασμα του Γάλλου ήταν προς τη διοργάνωση, που όπως είπε μεταχειρίστηκε διαφορετικά καταστάσεις και παίκτες, ενδιαφέρθηκε μόνο για το κέρδος και ο ίδιος είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα του επειδή δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Θυμίζουμε πως ο Paire ήταν ανάμεσα στους 72 παίκτες και παίκτριες που έπρεπε να κάνουν αυστηρότερη καραντίνα και δεν προπονήθηκαν καθόλου πριν την έναρξη των τουρνουά, επειδή βρέθηκαν θετικά κρούσματα Covid-19 στις πτήσεις τους.

"Πιστεύω πως είναι ένα σκ..ά τουρνουά και αυτό που συνέβη ήταν ντροπιαστικό", είπε ο Paire στη L'Equipe, μετά την ήττα του από τον Egor Gerasimov με 3-1 σετ.

"Το αγωνιστικό μου επίπεδο ήταν καλό, η συμπεριφορά μου ήταν καλή. Ελπίζω να μην τραυμάτισα τον αγκώνα μου. Πέρα απ' όλα αυτά, είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτό το τουρνουά."

Η διαφορετική μεταχείριση για την οποία έκανε λόγο ο Paire, ήταν για κάποιους κορυφαίους παίκτες και τις ομάδες τους, που έμειναν στην Αδελαΐδα κατά την περίοδο της υποχρεωτικής καραντίνας. Κατήγγειλε μάλιστα πως και εκεί υπήρξε κρούσμα, αλλά αντιμετώπισαν διαφορετικά το πρόβλημα, προκειμένου να μην αναγκαστούν οι παίκτες να περάσουν αυστηρή καραντίνα.

"Και στην πτήση της Αδελαΐδας υπήρξε θετικό κρούσμα, αλλά εκεί είχαν το χρόνο να πάρουν αναλυτικά δείγματα αίματος και άλλα μέτρα. Εμείς απλά έπρεπε να κάνουμε καραντίνα! Πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και τα ίδια πράγματα για όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να είναι άδικο για κάποιους. Πιο μικρή προετοιμασία, κομμένοι αγώνες. Για μένα αυτό είναι σκάνδαλο.

Πιστεύω πως αυτό το τουρνουά είναι σκ..ά. Είμαι χαρούμενος με το επίπεδό μου σήμερα. Πιστεύω πως με καλύτερη προετοιμασία, θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Τώρα θα απολαύσω το μοναδικό πράγμα που είναι καλό εδώ, το ότι μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να πιούμε ένα ποτό.

Όλα γίνονται για τα λεφτά. Θα ήταν μεγάλη η ζημιά αν δεν γινόταν αυτό το τουρνουά, οπότε έπρεπε να γίνει. Οι περισσότεροι παίκτες είδαν την ευκαιρία να βγάλουν κάποια χρήματα οπότε ήρθαν. Και εγώ παίζω για τα χρήματα, αλλά όταν κάνεις τόσες θυσίες και τα πράγματα εξελίσσονται τόσο άσχημα, γίνεται χάσιμο χρόνου. Δεν καταλαβαίνω τι κάνει η ATP και που οδεύουμε. Δεν είναι αυτό το τένις για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots