ATP
Απέκλεισε τον Paire o Musetti (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Jean Baptiste Liotard
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 16:25

O Lorenzo Musetti έκαμψε την αντίσταση του Benoit Paire στα τρια σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters, όπου τον περίμενε ο Felix Auger-Aliassime. Πρόκριση στον 2ο γύρο και για τους Taylor Fritz και Emil Ruusuvuori.

Ο Musetti δεν είχε εύκολο μεσημέρι στο Court Rainier III, αλλά έκαμψε μετά από ένα κλειστό παιχνίδι την αντίσταση του Benoit Paire με 6-2, 6-7 (4), 6-2, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

O 20χρονος Ιταλός, Νο.83 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ και το κατέκτησε γρήγορα με 6-2, στο 2ο σετ όμως ο Paire ανέβασε την απόδοσή του και τον δυσκόλεψε αρκετά.

Ο Γάλλος προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 3-1 και στο 5-3, όμως και τις δυο ο Musetti απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3 και 5-5 αντίστοιχα. Στο 9ο game μάλιστα έσβησε 5 set points πριν κάνει τελικά το break, ενώ στο 12ο game, στο δικό του σερβίς αυτή τη φορά στο 5-6, έσβησε 2 νέα set points!

Μετά από υπερπροσπάθεια ο 20χρονος έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως παρά τις 7 χαμένες ευκαιρίες του για να κλείσει νωρίτερα το σετ, ο Paire επικράτησε με 7-4 και στην 8η ευκαιρία του "σφράγισε" την κατάκτηση του 2ου σετ.

Στο 3ο σετ ο Musetti είχε πολύ καλύτερα ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, ενώ ο Paire έκανε ένα κάκιστο game με 2 διπλά λάθη και 3 αβίαστα λάθη από τη γραμμή του σερβίς, για να γίνει το πρώτο break για το 3-1 του Ιταλού. Με νέο break στο 8ο game, o Musetti πήρε και αυτό το σετ με 6-2 και "κλείδωσε" τη νίκη του σε 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο, ο ταλαντούχος Ιταλός θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν νέο και πολύ ταλαντούχο παίκτη, το No.6 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime, στην πρεμιέρα του Καναδού στο τουρνουά.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα για τον 1ο γύρο, ο Taylor Fritz βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Lucas Catarina, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-7 (6), 7-6 (5), 6-4. Ο πρωταθλητής του Indian Wells έχασε διπλό set point στο 1ο σετ και αργότερα βρέθηκε πίσω με break στο 3ο σετ, στο 2-4. Κατάφερε όμως να κερδίσει τα 4 επόμενα games και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic.

Ο Emil Ruusuvuori κέρδισε τον Oscar Otte με 6-4, 6-3 και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του που ξεκίνησε από τα προκριματικά. Στον 2ο γύρο ο Φινλανδός θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner.

Ο Laslo Djere κέρδισε έπειτα από μεγάλη μάχη τον Maxime Cressy με 6-4, 6-7 (7), 6-2 και θα παίξει με τον Lorenzo Sonego, που επιβλήθηκε του Ilya Ivashka με 6-3, 6-3. Πολύ καλή νίκη έκανε ο Pedro Martinez, που επικράτησε του Ugo Humbert με 6-4, 7-6 (5) και θα παίξει με τον Hubert Hurkacz στον 2ο γύρο. Τέλος, ο Daniel Evans επικράτησε του Benjamin Bonzi με 6-0, 7-6 (4) και θα περιμένει τον αγώνα του David Goffin με τον Jiri Lehecka για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots