ATP
Paire: "Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, χρειάστηκα αποτοξίνωση"

 
Benoit Paire
Benoit Paire © Regina Corinna/ATP Tour
tn team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 16:02

Ο Benoit Paire μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ και κατάφερε να ξεπεράσει, αλλά και το τηλεφώνημα που είχε φέτος με τη μητέρα του και άλλαξε τη σεζόν του.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο RMC Sport, ο Paire είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Μπορεί τυπικά να μην είχε φτάσει σε επίπεδα αλκοολικού, να χρειάζεται να καταναλώνει σε καθημερινή βάση δηλαδή αλκοολούχα ποτά, όμως δεν μπορούσε να το ελέγξει και να σταματήσει όταν έβγαινε για να πάει σε κάποιο πάρτι. 

"Σε μια στιγμή που ήμουν διαυγής, είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να σταματήσω να πίνω κι έτσι έκανα αποτοξίνωση. Δεν ήμουν αλκοολικός, αλλά έπινα πολύ. Μου άρεσε πολύ το αλκοόλ και έπινα πολύ κάθε φορά που πήγαινα σε κάποιο πάρτι. Δεν είχα καθόλου όρια. Η αποτοξίνωση μου έκανε καλό και επιπλέον, έχασα και βάρος", είπε συγκεκριμένα ο 33χρονος Γάλλος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο.164 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Paire μίλησε ακόμα και για μια φάση στη φετινή χρονιά που του άλλαξε τη νοοτροπία, καθώς δυσκολευόταν να βρει κίνητρο, παίζοντας στα Challenger τουρνουά.

"Όλα ξεκίνησαν στο Waco στις 28 Φεβρουαρίου φέτος. Δεν μπορούσα να βρω κίνητρο. Αναρωτιόμουν, 'τι κάνω, παίζω σε Challenger σε ένα πανεπιστήμιο, μπροστά σε δυο ανθρώπους;'

Έκανα αρκετό διαλογισμό και είχα μια μεγάλη συζήτηση από το τηλέφωνο με τη μητέρα μου. Έφυγα για το Puerto Vallarta με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Ο Nicolas Mahut μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. Και εκείνος με βοήθησε επίσης πολύ, μετά τον 1ο γύρο, όταν έσωσα ένα match point."

Μετά τον αποκλεισμό του στον 1ο γύρο στο Challenger του Waco από τον Borna Gojo, o Paire επανήλθε κατακτώντας μια εβδομάδα μετά το Challenger του Puerto Vallarta στο Μεξικό, όπου έσωσε match point στον πρώτο του αγώνα, απέναντι στον Nicolas Mejia.

Aυτή την εβδομάδα βρίκσεται στο Monte-Carlo και χθες κέρδισε τον πρώτο του αγώνα για τα προκριματικά του Monte-Carlo Masters, ενάντια στον Gregoire Barrere, με 6-3, 6-3. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Alexei Popyrin, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots