7 στα 7 για Rublev, επόμενος ο Ruud (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 9:28

O Andrey Rublev έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην 7η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τη φετινή χρονιά και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open, όπου θα συναντήσει τον Casper Ruud.

Κάνοντας για μια ακόμα φορά ένα μεστό παιχνίδι, ο Andrey Rublev επιβλήθηκε του Feliciano Lopez με 7-5, 6-2, 6-3 σε 92 μόλις λεπτά και πήρε μια άνετη πρόκριση για τους "16" του Australian Open.

Ο 23χρονος Ρώσος τελείωσε το ματς με 12 άσους, 33 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ δεν έχασε το σερβίς του καμιά φορά στο παιχνίδι, σβήνοντας και τις 3 ευκαιρίες που είχε ο 39χρονος Ισπανός - όλες στο 1ο σετ.

Γενικά το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και γεμάτο, με τον Rublev όμως να καταφέρνει να κάνει το πολύ σημαντικό break στο 12ο game και να το κατακτά με 7-5. Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση γινόταν όλο και πιο ελεγχόμενη για τον 23χρονο, που προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ και με 3-0 στο 3ο σετ, για να φτάσει χωρίς να απειληθεί σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα στην τελική νίκη.

Για 2η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam o Rublev, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία τη Δευτέρα να διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά της Μελβούρνης και την 3η του διαδοχική πρόκριση στα προημιτελικά ενός major.

Απέναντι του θα έχει τον Casper Ruud, που νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο του Radu Albot με 6-1, 5-7, 6-4, 6-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους "16" ενός Grand Slam γενικά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots