Nadal: "Είναι αδύνατο να κερδίσεις τραυματισμένος το Australian Open" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tn team Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 13:10

O Rafael Nadal γνωρίζει πάρα πολύ καλά από τραυματισμούς και μοιράστηκε τις ενδιαφέρουσες σκέψεις του σχετικά με την απόφαση του Novak Djokovic να συνεχίσει στο τουρνουά, παρά το πρόβλημα στους πλάγιους κοιλιακούς.


Πάρα πολλές συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τον Djokovic, που είχε εμφανώς πρόβλημα στους πλάγιους κοιλιακούς του στην αναμέτρησή του με τον Taylor Fritz, μετά τον αγώνα έκανε λόγο ακόμα και για τράβηγμα κάποιου μυ, δυο μέρες αργότερα όμως βγήκε στο court, δεν έδειξε να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή ενόχληση και κέρδισε τον Milos Raonic με 3-1 σετ.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Σέρβος είπε πως έκανε εξετάσεις, δεν ήθελε να αποκαλύψει το πρόβλημα γιατί ακόμα συνεχίζει στο τουρνουά, ενώ εξήγησε πως παίρνει πολύ δυνατά παυσίπονα που τον βοηθούν να διαχειρίζεται τον πόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ταυτόχρονα όμως τον κάνουν και να μην καταλαβαίνει αν κάνει μεγαλύτερη ζημιά, λέγοντας πως οι γιατροί τον προειδοποίησαν πως υπάρχει ρίσκο για κάτι τέτοιο. Το ρίσκο αυτό δεν είναι μεγάλο, όπως είπε, και προτίθεται να το πάρει, μιας και τα Grand Slams είναι με διαφορά οι σημαντικότεροι στόχοι του σ' αυτό το στάδιο της καριέρας του.

Ο Nadal ρωτήθηκε σήμερα, μετά τη νίκη του επί του Fabio Fognini με 3-0 σετ, για την επιλογή του Novak να συνεχίσει στο τουρνουά και να πάρει αυτό το ρίσκο, λέγοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από τη δική του σκοπιά.

"Εξαρτάται από τον τραυματισμό που έχεις. Αν κάτι έχει σπάσει, αν έχεις θλάση ή τους κοιλιακούς σου -το έχω πάθει στο παρελθόν- και είναι λάθος, γιατί είναι απίθανο να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει όταν αγωνίζεσαι. Για παράδειγμα, θυμάμαι στο US Open το 2009 ότι ξεκίνησα το US Open με θλάση, νομίζω ότι ήταν σε κοιλιακό μυ. Ολοκλήρωσα κανονικά το τουρνουά, έχασα στα ημιτελικά από τον Del Potro και όταν τελείωσε το τουρνουά είχα 26 χιλιοστά (οπή). Προφανώς δεν ήταν έξυπνη απόφαση.

Εξαρτάται και από το τι έχεις μετά από το US Open. Αν ήθελα να ξεκουραστώ μετά απ' αυτό για ένα μήνα ή και παραπάνω, δεν θα ήταν τόσο καταστροφικό. Χρειάζεται μια ισορροπία, αλλά σ' αυτό το σημείο της καριέρας μου, αν υπήρχε ρίσκο να χειροτέρευα έναν τραυματισμό δεν θα έπαιζα, γιατί για μένα η ευτυχία είναι κάτι μεγαλύτερο από το να έχω την ευκαιρία να κερδίσω ένα τουρνουά.

Επίσης, αν είσαι άσχημα, δεν πρόκειται να κερδίσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν υπάρχει κάποιος πόνος που απλά σε βάζει σε μια κατάσταση που περιορίζει τις κινήσεις σου, ίσως βρεις έναν τρόπο. Αλλά αν πραγματικά έχεις τραυματισμό, είναι αδύνατο να κερδίσεις ένα τουρνουά σαν κι αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots