Δια περιπάτου στα προημιτελικά ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 8:45

O Rafael Nadal έφτασε δια περιπάτου στην 13η πρόκρισή του στα προημιτελικά του Australian Open, κερδίζοντας με 3-0 σετ και τον Fabio Fognini.

Σε ακόμα μια εύκολη αποστολή μετέτρεψε την αναμέτρησή του με τον Fognini o Nadal, ο οποίος επιβλήθηκε του Ιταλού με το εμφατικό 6-3, 6-4, 6-2 και πήρε μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open.

O Nadal προκρίθηκε για 13η φορά στα προημιτελικά του Australian Open και για 43η συνολικά σε μια Grand Slam διοργάνωση. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Matteo Berrettini, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει εκεί.

O Nadal έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στη Rod Laver Arena, πετυχαίνοντας 6 άσους, 24 winners και κάνοντας 20 αβίαστα λάθη. Ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία της ημέρας για τον Ισπανό, ήταν οι 20 στους 29 πόντους που κέρδισε στα δεύτερα σερβίς του (69%).

Ο Nadal ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 3-0. Ο Fognini μείωσε προσωρινά σε 3-2, ο Ισπανός όμως ανέκτησε αμέσως τον έλεγχο του σετ, έφτασε στο 5-2 και μπορεί να μην κατάφερε να κλείσει στο 8ο game το σετ (είχε 3 set point στο service game του Fognini), αλλά το έκανε στο δικό του σερβίς, για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Fognini έκανε πρώτος break, για να προηγηθεί με 4-2, ο Nadal όμως ανταποκρίθηκε με 4 διαδοχικά κερδισμένα games, για να δείξει την ανωτερότητά του και σ' αυτό και να το κατακτήσει με 6-4. Κομβικό ήταν το 8ο game, στο οποίο ο Ισπανός μόλις είχε κάνει το break back, αλλά χρειάστηκε να επιστρέψει από το 3-4, 0-40 για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά, με τον Fognini να ρίχνει το επίπεδό του και να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Με δυο συνεχόμενα breaks o Nadal "ξέφυγε" με 5-1 και με love service game ολοκλήρωσε την πρόκριση στο 8o game, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά στο court.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots