Επίδειξη ισχύος και ημιτελικά ο Medvedev! (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 8:35

19 σερί νίκες για τον Daniil Medvedev, που επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 3-0 σετ και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στα ημιτελικά του Australian Open!

O Daniil Medvedev έκανε επίδειξη δύναμης στον "ρωσικό εμφύλιο" με τον Andrey Rublev, κερδίζοντας το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-5, 6-3, 6-2 μόλις σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα, στη Rod Laver Arena.

Ο Medvedev προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά του Australian Open και γενικότερα σε κάποιο Grand Slam μακριά από τη Νέα Υόρκη. Συνολικά θα είναι ο 3ος του ημιτελικός σε Grand Slam, μετά τον τελικό του US Open το 2019 και τον ημιτελικό το 2020.

Με την πρόκριση του βελτίωσε επίσης το career high του, αφού εξασφάλισε την άνοδο του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα, ρίχνοντας στην 4η θέση τον Dominic Thiem.

Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο 25χρονος Ρώσος, που είχε 14 άσους, 30 winners και 33 αβίαστα λάθη. Κατώτερος των προσδοκιών παρουσιάστηκε ο Rublev, ο οποίος είχε 20 winners και έφτασε στα 39 αβίαστα λάθη.

Ο Medvedev έκανε πρώτος break στο παιχνίδι για το 4-2, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον συμπατριώτη του, που ισοφάρισε στα επόμενα λεπτά σε 4-4. Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό αλλά ένα νέο break του Medvedev στο 12ο game έλυσε τον "γόρδιο δεσμό", για να το κατακτήσει με 7-5.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό την περισσότερη ώρα, με τον Medvedev να χάνει μια ευκαιρία για break στο 6ο game, αλλά και τον Rublev να ισοφαρίζει σε 3-3 και αργότερα να έχει εκείνος 3 break points για το 4-3, σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game. Τελικά ο Medvedev άντεξε, προηγήθηκε εκείνος με 4-3 και έκανε το break για το 5-3, για να ολοκληρώσει στη συνέχεια το σετ με love service game.

Αυτό απ' ότι φάνηκε ήταν και το τέλος για τον Rublev, που φάνηκε πως δεν είχε περισσότερα πνευματικά αποθέματα, με τον Medvedev να κάνει δυο απανωτά break και να ξεφεύγει με 4-0 στο 3ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-2 σε λιγότερο από μισή ώρα.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Medvedev επί του Rublev σε ισάριθμες αναμετρήσεις και η 19η διαδοχική νίκη για τον 25χρονο στο tour. Θυμίζουμε πως και οι δυο τους, όπως και ο Aslan Karatsev που βρίσκεται επίσης στα ημιτελικά, είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές πριν μερικές ημέρες στο ATP Cup, σε ένα απίστευτο Melbourne Summer για το ρωσικό τένις.

Στον ημιτελικό του Medvedev, θα μπει είτε ο Rafael Nadal, είτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τους δυο τους να μονομαχούν σε λίγη ώρα για το τελευταίο εισιτήριο (10:30GR, Eurosport).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots