Η μεγάλη ώρα του Στέφανου (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς & Daniil Medvedev
Στέφανος Τσιτσιπάς & Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 19:14

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev το πρωί της Παρασκευής (10:30GR, Eurosport) για μια θέση στον τελικό του Australian Open. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο αγώνα.


Θα είναι η 7η αναμέτρηση των δυο τους για το ATP Tour, με τον Medvedev να έχει κερδίσει τις 5 από τις 6 προηγούμενες, αλλά τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει την τελευταία, που ήταν παραπάνω από ένα χρόνο πριν, στο ATP Finals του Λονδίνου (7-6, 6-4), όπου είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους:

Διαβάστε ακόμα: Η προϊστορία ενός "σπουδαίου" rivalry του μέλλοντος

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με ένα άψογο 6-0 νίκες, καθώς κέρδισε και τους 2 αγώνες του στο ATP Cup πριν από το Australian Open, όπου μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί να αγωνιστεί 4 φορές (δεν έπαιξε με τον Matteo Berrettini που αποσύρθηκε).

Βεβαίως, ξεχωρίζει η τεράστια νίκη επί του Rafael Nadal, όπου ανέτρεψε έναν αγώνα από 0-2 σετ πίσω και μάλιστα έγινε μόλις ο 3ος τενίστας στην ιστορία που το έκανε αυτό απέναντι στον Nadal (248-3 νίκες σε αγώνες που προηγείται με 2-0 σετ), μετά από τον Roger Federer (Μαϊάμι, 2005) και τον Fabio Fognini (US Open, 2015).

Η νίκη αυτή και ο τρόπος με την οποία την πήρε, δίνει στον Στέφανο και τεράστια ψυχολογική ώθηση, καθώς και ο Nadal ήταν ένας αντίπαλος απέναντι στον οποίο δεν είχε καλή προϊστορία, με μόλις μια νίκη στις 7 πρώτες συναντήσεις τους.

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Australian Open, καθώς θυμίζουμε πως είχε παίξει στα ημιτελικά και το 2019. Σε Grand Slam είναι για 3η φορά σε ημιτελικό, αφού είχε προκριθεί επίσης στα ημιτελικά του προηγούμενου Roland Garros.

Θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό Grand Slam και αν τα καταφέρει αναμένεται να επιστρέψει και στο Top 5, ρίχνοντας τον Roger Federer στο Νο.6.

Ο Medvedev είναι πιθανότατα ο παίκτης που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση να τον κερδίσεις αυτή την περίοδο. Το σερί του μετά και τη νίκη του επί του Andrey Rublev έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες, ενώ απ' αυτές τις 19 αναμετρήσεις, οι 11 ήταν απέναντι σε παίκτες του Top 10!

Έκλεισε το 2020 κατακτώντας τους τίτλους στο Masters του Παρισιού και στο ATP Finals, όπου κέρδισε και τους 3 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic, Rafael Nadal και Dominic Thiem. Έπειτα, άνοιξε το 2021 κατακτώντας το ATP Cup με τη Ρωσία και μέχρι στιγμής είναι αήττητος προφανώς και στο Australian Open.

Μακριά από την Αμερική, ο Medvedev δεν είχε περάσει ποτέ σε προημιτελικό Grand Slam στην καριέρα του, προκρίθηκε όμως χθες στα ημιτελικά του Australian Open, που είναι ο 3ος του ημιτελικός σε major. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο US Open το 2019 και ημιφιναλίστ το 2020. Επομένως, θα διεκδικήσει και τη 2η πρόκριση σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα είναι ο μοναδικός της αυριανής ημέρας του προγράμματος του Australian Open, όσον αφορά τα δυο μεγάλα ταμπλό, μονά ανδρών και γυναικών. Θα αρχίσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Eurosport και στο Eurosport Player.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Rod Laver Arena:
10:30 Daniil Medvedev [4] v. Stefanos Tsitsipas [5] Eurosport

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots