Η προϊστορία ενός "σπουδαίου" rivalry του μέλλοντος (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς & Daniil Medvedev
Στέφανος Τσιτσιπάς & Daniil Medvedev Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 20:13

Το rivalry του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Daniil Medvedev ξεκίνησε με μια πολύ έντονη φιλονικία, αργότερα οι δυο τους αντάλλαξαν κι άλλα "βαριά" λόγια, όμως τον τελευταίο καιρό φαίνεται οι σχέσεις τους να έχουν καλυτερεύσει. Μια ανασκόπηση για ένα από τα σπουδαιότερα rivalries του μέλλοντος, όπως τουλάχιστον προέβλεψε ο Novak Djokovic.


Ο καυγάς τους στο Μαϊάμι

Το 2018 αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά για το tour στο Μαϊάμι οι Τσιτσιπάς και Medvedev, οι οποίοι βεβαίως γνωρίζονται από πολύ παλιότερα, καθώς έχουν βρεθεί μαζί και στα juniors, ενώ γνωρίζονται και οι γονείς τους.

Διαβάστε ακόμα: Η μεγάλη ώρα του Στέφανου

Ήταν μια αναμέτρηση με μεγάλη ένταση μέσα στο παιχνίδι και ακόμα περισσότερο μετά το τέλος του, με τον Medvedev να παίρνει τη νίκη 2-6, 6-4, 6-2 και να εξαπολύει μια λεκτική επίθεση στον Στέφανο, υποστηρίζοντας ότι νωρίτερα τον είχε βρίσει στα ρώσικα: "Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά κάνεις let, δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με! Κοίταξέ με!"

Ο διαιτητής προσπάθησε να τον ηρεμήσει, ο Στέφανος μάζευε τα πράγματά του και αποχώρησε από το γήπεδο χωρίς να απαντήσει και ο Medvedev συνέχισε: "Εκείνος το ξεκίνησε. Με έβρισε στα ρωσικά, θεωρείς ότι αυτό είναι εντάξει; Του απάντησα γιατί δεν ξέρει να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν έλεγε τίποτα δεν θα είχα πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να ανοίξει καβγά, πρέπει να το κάνει. Και μετά δεν με κοιτάζει."

Την ίδια χρονιά, ο Medvedev κέρδισε τον Τσιτσιπά για το US Open με 3-1 σετ και δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε για το Eurosport στα ρωσικά, αποκάλυψε πως ο Στέφανος τον είχε μπλοκάρει στο Instagram: "Νομίζω πως έκανε λάθος και δεν απολογήθηκε. Είναι πολύ περίεργο γιατί με μπλόκαρε και στο Instagram! Αλλά σήμερα με συνεχάρη μετά τον αγώνα. Δε νομίζω πως είμαστε εχθροί, οι γονείς μας είναι φίλοι."

Ο Τσιτσιπάς περίπου ένα χρόνο μετά το περιστατικό, έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν: "Το ματς ήταν στο 3-2 ή το 4-2 του τρίτου σετ, υπέρ του Medvedev. Ήμουν πίσω με break και σε έναν πόντο που παίξαμε, η μπάλα μου χτύπησε το φιλέ και πέρασε απέναντι. Ακόμη τρία χτυπήματα έγιναν μέχρι να τελειώσει ο πόντος, τον οποίο τελικά κέρδισα. Μόλις πήρα τον πόντο, ανέβηκε στο φιλέ και μου ζήτησε να του πω συγγνώμη γιατί η μπάλα μου πριν τρία χτυπήματα βρήκε στο φιλέ και πέρασε. Εγώ, είχα ξεχάσει πως είχε συμβεί αυτό, γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και είχαν γίνει κι άλλα χτυπήματα μετά. Δεν κρίθηκε εκεί ο πόντος. Τότε, ξεκίνησε να με αγριοκοιτάζει και να επιμένει, πως πρέπει να απολογηθώ για αυτό. Εντωμεταξύ, το σκορ είχε γίνει 0-40 για εμένα. Είχα τριπλό break point για να επιστρέψω στο ματς. Μετά από αυτό το περιστατικό, δεν κέρδισα άλλο game. Έχασα το σετ με 6-2 και αποκλείστηκα. Μπήκε στο κεφάλι μου, έπαιξε με το μυαλό μου και εκνευρίστηκα πάρα πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο. Μου έλεγε συνεχώς πως έπρεπε να απολογηθώ κι ότι αυτό που κάνω είναι αντιεπαγγελματικό. Προσπάθησα να μην δώσω άλλη σημασία σε αυτό, γιατί ήξερα, πως ήθελε να μου περάσει με το ζόρι το δικό του. Όπως και να έχει όμως, με επηρέασε πολύ. Θύμωσα πολύ μόλις έληξε το ματς και του είπα ότι του είπα. Έχω μετανιώσει για τα λόγια μου. Η χημεία μας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη που μπορείς να βρεις στο tour, αλλά αυτό συμβαίνει με τους ανθρώπους, δεν γίνεται να είσαι αρεστός σε όλους. Δεν είναι ότι τον μισώ ή δεν τον συμπαθώ, αλλά όπως είχε πει κι αυτός, δεν θα βγαίναμε ποτέ για φαγητό παρέα. Τον σέβομαι απόλυτα όμως."

Δεύτερος γύρος δηλώσεων

Το 2019, μετά από μια νέα αναμέτρησή τους στη Σαγκάη, ο Τσιτσιπάς χαρακτήρισε "βαρετό" το match up του με τον Medvedev, χωρίς να θέλει βέβαια να τον υποτιμήσει ως αντίπαλο: "Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά είναι βαρετό. Έχει πολύ καλό σερβίς και αν καταφέρεις να επιστρέψεις την μπάλα, απλά θα βάλει αμέτρητες μέσα στο γήπεδο."

Η απαραπάνω δήλωση δεν άρεσε καθόλου στον Medvedev: "Δεν παίρνω στα σοβαρά τον Τσιτσιπά πλέον. Ειδικά μετά από αυτό που είπε, ότι στους πανηγυρισμούς του Laver Cup τον ανάγκασαν να πιει αλκοόλ και πως ήταν αηδιαστικό", είπε ο Ρώσος, αναφερόμενος σε ένα χιουμοριστικό κομμάτι από ένα vlog του Στέφανου, στο οποίο είχε πιει και απολογείται γι' αυτό στη μητέρα του.

"Ας ξεχάσουμε το παρελθόν και ας προχωρήσουμε"

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η κόντρα αυτή δεν έχει συνεχιστεί για κανέναν από τους δυο. Κάθε φορά που κάποιος από τους δυο καλείται να πει κάτι για τον άλλον, φροντίζει να δείχνει πως υπάρχει αλληλοσεβασμός και πως η σχέση τους δεν είναι και τόσο άσχημη, όσο τουλάχιστον έδειχνε κάποτε.  

Σε ένα Q&A που έκανε στο Instagram το περσινό καλοκαίρι, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για τη σχέση τους: "Πιθανότατα εκείνη η φορά ήταν η μόνη φορά που θύμωσα με κάποιον αντίπαλό μου σε αγώνα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ας τα ξεχάσουμε και ας προχωρήσουμε."

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Medvedev: "Με τον Medvedev θα είναι δύσκολη αποστολή. Τον αντιμετώπισα πέρσι στο Nitto (ATP Finals). Ήταν καλός αγώνας από τη μεριά μου. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει καλό τένις, παίζει με ακρίβεια και παίζει απλά. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι το τένις του είναι βαρετό, αλλά δεν είναι έτσι. Απλά παίζει εξαιρετικά έξυπνα και σε βγάζει από το παιχνίδι. Είναι κάποιος που πρέπει να προσέχεις πολύ, να αξιοποιείς όλες τις ευκαιρίες σου και να τον πιέζεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό."

"Ένα σπουδαίο rivalry"

Πολλοί πιστεύουν πως ο Τσιτσιπάς και ο Medvedev θα είναι μέσα στους παίκτες που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Επίσης, πρόκειται να έχουν ένα σπουδαίο rivalry μεταξύ τους, έχοντας ήδη αναμετρηθεί 6 φορές (7 αύριο) και έχοντας και αυτή προϊστορία πίσω τους. Τα λόγια περιττεύουν, όταν και ο ίδιος ο Novak Djokovic, ο οποίος συμμετέχει σε δυο από τα μεγαλύτερα rivalries της ιστορίας, με τους Rafael Nadal και Roger Federer, πιστεύει πως το rivalry του Τσιτσιπά με τον Medvedev θα είναι επίσης ένα σπουδαίο rivalry στο μέλλον.

"Γνωρίζω καλά πως οι δυο τους έχουν προϊστορία στο court, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι έντονο ματς. Πιστεύω πως οι δυο τους θα έχουν ένα σπουδαίο rivalry. Θα δω τον αγώνα και θα τον απολαύσω", είπε ο Σέρβος, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Θυμίζουμε πως όποιος κερδίσει αύριο, θα τον αντιμετωπίσει την Κυριακή (10:30GR, Eurosport) για τον τελικό του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots