Τσιτσιπάς: "Είναι κρίμα που δεν μιλάμε για τένις - Είμαι κοντά στο 100% μου"

 
Τσιτσιπάς: "Είναι κρίμα που δεν μιλάμε για τένις - Είμαι κοντά στο 100% μου"
tennisnews team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 9:36

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ήθελε να επικεντρωθεί και η δική του συνέντευξη στην υπόθεση του Novak Djokovic, λέγοντας πως είναι κρίμα ότι όλη αυτή η ιστορία έχει αποπροσανατολίσει τον διάλογο από το τένις. Τα ενθαρρυντικά λόγια για τον αγκώνα του και την προετοιμασία του.

"Είμαι εδώ για να μιλήσω για τένις, όχι για τον Novak Djokovic. Μπορούμε να συνεχίσουμε", είπε ο Στέφανος, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του Djokovic στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Australian Open. Πάντως, λίγο αργότερα, σε μια σχετική ερώτηση με τον Σέρβο και το αν η υπόθεσή του έχει στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, δεν έκρυψε πως και εκείνος νιώθει έτσι.

"Δεν θα πω ψέματα. Είναι σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο που υπάρχει τις δυο τελευταίες εβδομάδες, οπότε έχει τραβήξει πολλή προσοχή. Πολύς κόσμος συζητάει γι' αυτό. Γι' αυτό όμως λέω πως βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για τένις. Έχει λάβει πολλή προσοχή όπως είπα, δεν έχουμε συζητήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες δυο εβδομάδες και είναι κρίμα."

Γι' αυτό λοιπόν, η υπόλοιπη συνέντευξη του Στέφανου επικεντρώθηκε στο τένις, αλλά και στο νέο ντοκυμαντέρ του Netflix στο οποίο θα συμμετέχει και εκείνος. Πρώτα απ' όλα, μίλησε για τον αγκώνα του και την προετοιμασία του, που πάνε πολύ καλά.

"Νιώθω καλά με το χέρι μου. Έχω αναρρώσει και είμαι πολύ κοντά στο 100% μου. Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Έχω προπονηθεί με καλούς παίκτες τις τελευταίες μέρες, ο καιρός ήταν καλός και αυτά με βοηθούν μπαίνοντας στο Australian Open. Πιστεύω πως είμαι σε θέση να παίξω best-of-five αγώνες."

Ρωτήθηκε αργότερα για το αν νιώθει ακόμα νέος ή έμπειρος παίκτης, δεδομένου πως το μεγάλο του breakthrough στη Μελβούρνη συνέβη 3 χρόνια πριν: "Νομίζω πως είμαι σχετικά νέος στο tour. Μιλούσα πριν κάποιους μήνες με τον Feliciano Lopez, του φαίνεται πως βρίσκεται στο tour για 8-10 χρόνια, έχει χάσει τον λογαριασμό (χαμόγελο). Κατά μια έννοια αυτό είναι καλό, επειδή είναι πάρα πολύ καιρό στο tour. Νιώθω πως είχα κάποια καλά χρόνια στο tour, αλλά πως βρίσκομαι ακόμα στο ξεκίνημα. Δεν είμαι εδώ τόσο πολύ καιρό όσο ο κύριος Zverev, που ξεκίνησε στο tour όταν ήταν 12 χρονών, αλλά πλησιάζω", έκλεισε χαριτολογώντας ο Στεφ.

Για την προσέγγισή του μπαίνοντας σε ένα Grand Slam, είπε: "Το να έχω ένα δυνατό ξεκίνημα είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου, για να μην ξοδέψω πολύ χρόνο στο court και να μην παίξω μεγάλους αγώνες στην αρχή, κάτι που σίγουρα θα μου εξοικονομήσει ενέργεια. Είναι ουσιαστικά ένας μαραθώνιος και πρέπει να κοιμάσαι και να τρως καλά. Αυτά είναι τα σημαντικά πράγματα όταν παίζεις σε ένα Grand Slam. Η στρατηγική μου είναι η ίδια. Αλλά σε όλα τα Slams το βλέπω μακροπρόθεσμα. Υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση πνευματικά, επειδή μπορεί να προηγείσαι με 2-0 σετ και ακόμα ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Αυτή τη στιγμή έχω αυτοπεποίθηση και θα πρέπει να ανεβεί τη δεύτερη εβδομάδα, όπου κάνεις μια αξιολόγηση και προχωράς."

Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, που θα γίνει την Τρίτη, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer: "Προπονούμασταν μαζί πέρσι εδώ, σε πολύ διαφορετικές συνθήκες. Παίζαμε μαζί στα juniors για πολλά χρόνια και γενικά γνωριζόμαστε απ' όταν ήμασταν 10 χρονών. Έχω παίξει μαζί του μερικές φορές, έχει πολύ δυνατό παιχνίδι και επιστρέφει πολλές μπάλες στο court, κινείται επίσης πολύ καλά. Θα προσεγγίσω αυτό τον αγώνα με μεγάλη προσοχή, όπως κάνω πάντα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots