"Φρένο" στην Azarenka από την Krejcikova (vids)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 8:04

H Barbora Krejcikova έχασε μόνο 4 games από τη Victoria Azarenka και πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open. Εντυπωσιακή ήταν και η Madison Keys, που άφησε εκτός την Paula Badosa.

Η Barbora Krejcikova έπιασε και σήμερα πολύ υψηλή απόδοση για να βγάλει εκτός Australian Open τη δυο φορές πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka, με το εμφατικό 6-2, 6-2.

Η Azarenka έκανε μια φανταστική πρώτη εβδομάδα στο Grand Slam της Μελβούρνης, επέστρεψε στη 16άδα μετά από 6 χρόνια, όμως δεν μπόρεσε να κάνει πολλά σήμερα απέναντι στην 25χρονη Τσέχα, Νο.4 του ταμπλό, που ήταν πρακτικά... αλάνθαστη.

Μόλις 12 αβίαστα λάθη είχε σε ολόκληρο τον αγώνα η Krejcikova, η οποία πέτυχε 6 άσους και 23 winners, ενώ έσβησε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε. Η Vika από τη μεριά της είχε 16 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Θα είναι μόλις ο 3ος προημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση για τη Νο.4 του κόσμου Τσέχα, που λιγότερο από ένα χρόνο πριν έπαιξε τον πρώτο της στο Roland Garros και λίγες μέρες μετά κρατούσε στα χέρια της και το πρώτο της Slam. Ο 2ος ήταν στο US Open, επίσης λίγους μήνες πριν.

Η Krejcikova, που μπορεί ακόμα και να φύγει από τη Μελβούρνη ως Νο.1 στον κόσμο υπό προϋποθέσεις, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Madison Keys, που κάνει επίσης ένα τρομερό τουρνουά και επιβλήθηκε σήμερα της Paula Badosa με 6-3, 6-1.

Μόλις 69 λεπτά έμεινε στη Rod Laver Arena η 26χρονη Αμερικανίδα, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 26 winners και 18 αβίαστα λάθη. Μόνο ένα break point αντιμετώπισε και έχασε και το σερβίς της στο 2ο game του 2ου σετ, με την Ισπανίδα να κάνει το 1-1. Έκτοτε η Keys κέρδισε 5 games στη σειρά και έκανε το 6-1.

Για 3η φορά θα παίξει στα προημιτελικά του Australian Open η Keys, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο.87 του κόσμου, αλλά κέρδισε τον τίτλο στο 250άρι της Αδελαΐδας και ανέβηκε στο Νο.51. Με την 9η διαδοχική νίκη της σήμερα, αναμένεται να επιστρέψεισ το Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ απέχει μια νίκη από το Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots