"Γκρέμισε" τον Zverev o Shapovalov! (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 8:59

Ο Denis Shapovalov χάλασε τα όνειρα του Alexander Zverev για Grand Slam τίτλο και Νο.1, καθώς τον κέρδισε με το εμφατικό 3-0 σετ και τον άφησε εκτός προημιτελικών στο Australian Open!

Ένας τρομερός Denis Shapovalov άφησε εκτός Australian Open τον Alexander Zverev και το έκανε μάλιστα χωρίς να χάσει σετ, κερδίζοντας τον Γερμανό με 6-3, 7-6 (5), 6-3.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τον Shapovalov, που πριν από δυο εβδομάδες κατέκτησε το ATP Cup με την ομάδα του Καναδά.

Ο 22χρονος Καναδός κατάφερε με το παιχνίδι του να κάνει τον Zverev να νιώσει πολύ άβολα στο court, με το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης να δείχνει ανήμπορος την περισσότερη ώρα, φτάνοντας τα 32 αβίαστα λάθη, με 18 μόλις winners. Σχεδόν τους διπλάσιους winners είχε ο Shapovalov, 35, που έκανε και 37 λάθη. 

Αφού έσβησε 2 break points στο εναρκτήριο game, o Shapovalov έκανε πρώτος break στο 4ο game, προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας το 1ο σετ στο 9ο game με love service game για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Καναδός έκανε ξανά νωρίς break για να προηγηθεί με 2-0, όμως ο Zverev κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-3. Ήταν η ευκαιρία του να επιστρέψει στο ματς, δεν έκλεισε όμως το σετ στο σερβίς του και το πλήρωσε, με τον Shapovalov να κερδίζει και αυτό το σετ στο tie-break!

Ο νεαρός Καναδός, με το momentum πια όλο στο μέρος του, άνοιξε το 3ο σετ με break και προηγήθηκε με 3-0. Ούτε οι απέλπιδες προσπάθειες του Zverev, ούτε η αυξημένη πίεση λύγισαν τον Shapovalov, που δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του σετ και το κατέκτησε στα 9 games, ολοκληρώνοντας τον τεράστιο θρίαμβό του σε 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Shapovalov με αντίπαλο τον Zverev σε 7 αναμετρήσεις (3-4). Επίσης ήταν μόλις η 2η νίκη του Shapovalov απέναντι σε Top 5 παίκτη, 4,5 χρόνια μετά τη νίκη του επί του Rafael Nadal στο Rogers Cup του 2017. Θα αντιμετωπίσει τον Nadal και μεθαύριο, στον πρώτο του προημιτελικό στη Μελβούρνη και 3ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots