Australian Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Daniil Medvedev & Στέφανος Τσιτσιπάς
Daniil Medvedev & Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 10:25

Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει ο μεγάλος ημιτελικός του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Daniil Medvedev. Δείτε αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Daniil Medvedev θα αναμετρηθούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Australian Open, το πρωί της Παρασκευής, στις 10:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Στέφανος θα παίξει για 3η φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης στα 4 τελευταία χρόνια και για 5η συνολικά σε μια Grand Slam διοργάνωση. Θα αναζητήσει την 2η του πρόκριση σε έναν Grand Slam τελικό, μετά από το Roland Garros του 2021.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει το μεγάλο φαβορί φέτος στη Μελβούρνη, Medvedev, από τον οποίο ηττήθηκε πέρσι στα ημιτελικά. Ο 25χρονος Ρώσος, που διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του σε Grand Slam και αν τα καταφέρει θα ανεβεί και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται στο head-to-head του Στέφανου με 6-2 νίκες.

Νωρίτερα, στις 05:30 το πρωί, θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός, μεταξύ του Rafael Nadal και του Matteo Berrettini. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δυο τους έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά, στα ημιτελικά του US Open το 2019, με τον Ισπανό τότε να κερδίζει εύκολα με 3-0 σετ.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και ο Berrettini έχει μπει στην ελίτ του αθλήματος, παίζοντας κάθε χρόνο και καλύτερα. Παράλληλα ωστόσο υπάρχει και τεράστια διαφορά εμπειρίας, καθώς ο 25χρονος Ιταλός θα παίξει για 3η φορά σε ημιτελικό major διοργάνωσης, τη στιγμή που ο κάτοχος 20 major τίτλων Rafa, θα είναι σε ημιτελικό για 36η φορά!

Το πρόγραμμα στη Rod Laver Arena την 12η ημέρα θα ανοίξει στις 03:30 τα ξημερώματα, με τον τελικό του μεικτού διπλού. Εκεί θα παίξει η ελληνικής καταγωγής Jaimee Fourlis, η οποία μαζί με τον Jason Kubler θα αντιμετωπίσει την Kristina Mladenovic και τον Ivan Dodig.

To πρόγραμμα της Παρασκευής (28/01):

Rod Laver Arena:
03:00 Fourlis/Kubler v. Mladenovic/Dodig [5]
05:30 Matteo Berrettini [7] v. Rafael Nadal [6] Eurosport 1
10:30 Stefanos Tsitsipas [4] v. Daniil Medvedev [2] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots